Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Ekonomi Para Ünlü alışveriş merkezi satılığa çıktı - Makro Ekonomi Haberleri

        Ataköy'de bulunan Atrium Alışveriş merkezi Eskidji aracılığı ile satışa çıktı. 25 Kasım’da açık artırma usulü gerçekleşecek satış, alıveriş merkezinin yüzde 51’ine denk gelen ve aralarında Migros’un da yer aldığı 33 ayrı işyerini kapsıyor.

        İstanbul'un ilk alışveriş merkezleri arasında yer alan Atrium'da hareketli günler yaşanıyor. ÇünküÇarşı’nın yüzde 51’ine sahip olan Botim A.Ş Yönetim Kurulu Başkanı İsmail Uğurlu hisselerini satma kararı aldı. Eskidji firması ile anlaşma yapan Uğurlu’nun hisseleri için satış hazırlıkları tamamlandı ve 25 Kasım satış tarihi olarak belirlendi. Satış işlemi, 33 ayrı işyerinin ayrı ayrı satılması şeklinde gerçekleşecek. Ancak isteyenler, tüm işyerlerine ortak teklif de verebilecek.

        KRİZ ORTASINDA SATIŞ

        İsmailUğurlu'nun uzun süredir Atrium'daki hisselerini satmak ve başka gayrimenkul yatırımlarına soyunmak istediği biliniyordu. Ancak küresel kriz ortamında ve emlak fiyatlarının düştüğü bir dönemde satışın gerçekleşmesi kafalarda soru işaretlleri doğurdu.Çünkü hem İstanbul hem de Anadolu'dakialışveriş merkezlerinde kiraların aşağı inmesi yönünde talepler bulunuyor. Birçok alışveriş merkezininise ciddi zarar içinde olduğu da biliniyor. Öte yandan Uğurlu’yayakın kaynakların verdiği bilgiye görede satışın arkasında mali nedenler yatıyor.

        İSTANBUL’UN İKİNCİ ALIŞVERİŞ MERKEZİ

        1980'li yılların ikinci yarısında Türkiye'nin tanıştığı alışveriş merkezi kültürününde Atrirum'un ayrı bir yeri bulunuyor. ÇünküAtaköy'de kurulu "Atrium Alışveriş Merkezi" İstanbul'un açılış sıralamasına göre Galeria'dan sonraikinci büyük Alışveriş Merkezi. 12000 metrekare kapalı alan, açık ve kapalı otoparkı ile 3 kat üzerine kurulu "Atrium Alışveriş Merkezi" 16 yıldır, farklı işkollarınaait 207 İşyeri ve Mağazası ile İstanbul'lularahizmet ediyor.Alışveriş merkezinin bir diğer büyük ortağı ise Ziraat Bankası olarak gözüküyor.

        metincan@haberturk.com

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ