Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Ekonomi Para S&P yine yaptı yapacağını - Makro Ekonomi Haberleri

        Uluslararası reyting şirketi Standard and Poors bu sefer de bankaların görünümünü değiştirdi. Geçen hafta Türkiye’nin görünümünü Durağan’dan Negatif”e çeviren uluslararası derecelendirme kuruluşu Standard and Poors, bugün Türk finans kuruluşlarının kredi notu görünümlerini de Durağan'dan Negatif'e çevirdi. S&P'den yapılan açıklamaya göre, Ziraat Bankası, İş Bankası, Garanti Bankası, Garanti Finansal Kiralama, Yapı Kredi Bankası, Vakıfbank, HSBC ve Doğuş Holding'in görünümleri revize edildi.

        Geçen hafta Türk bankalarının iyi durumda olduğunu açıklayan S&P, önce Türkiye'nin ardından da 'iyi' dediği bankaların notunu düşürdü. S&P'nin bu kararı büyük tartışmalara neden oldu. Başbakan Erdoğan'ın da altını çizdiği gibi ısmarla bir planın adım adım devreye sokulduğu belirtiliyor. Ülkenin notunu düşürdükten sonra amacına ulaşamayan reyting şirketinin, milyar dolarlık kar açıklayarak krizden hiçbir yara almadan çıkan Türk bankalarını notunu düşürdüğü ifade ediliyor. S&P'nin kararından sonra borsada banka hisseleri yüzde 10'a varan düşüşler kaydederken, endeks 23 bin puana kadar düşüş kaydetti.

        Varlığı sorgulanmaya başlanan ve krizle ilgilihiçbir öngörüde bulunamayan S&P'nin,üst üste Türkiye ile ilgili çelişkili açıklamalar yapması büyük tepkilere neden oluyor.

        Bu arada borçlarını ödemekte zorlanan Macaristan'ın da notu düşürüldü.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ