Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Ekonomi Para Mercedes işçi çıkarmayacak - Makro Ekonomi Haberleri

        Mercedes-Benz Türk yetkilileri, AA muhabirine yaptığı açıklamada, farklı sanayi dallarının yanı sıra özellikle otomotiv pazarının krizden etkilendiğini belirterek, etkinin otomobil ve ticari araç segmentlerinde farklı boyutlarda görüldüğünü kaydetti.

        Şirket olarak 2008'in ilk 9 ayını rekorlarla geçirdiklerini ifade eden yetkililer, şunları söyledi:

        ''Mercedes-Benz Türk, rekor düzeylerde seyreden 9 başarılı aydan sonra 2008 yılının geri kalan kısmında ve 2009'da zor dönemlere hazırlıklı olmak zorundadır. Her kriz ile başa çıkılabilir. Ticari araçlar pazarında geçmişte yaşadığımız büyük talep değişimleri nedeniyle bu tür iniş-çıkışlarda alınacak önlemleri diğer branşlardan daha iyi biliyoruz. Mevcut krize rağmen taşınması gereken mal miktarı orta ve uzun vadede artacaktır. Yolcu taşımacılığı ve böylelikle bizim belediye ve şehirler arası otobüslerimize olan talep de artacaktır.''

        Şirketin tüm bölümlerinin bu zor ekonomik ortama uyum sağlamasının şart olduğunu vurgulayan Mercedes-Benz Türk yetkilileri, özellikle İstanbul ve Aksaray'daki fabrikaların istikrarsız talep gelişmeleri karşısında daha fazla esneklik göstermesi gerektiğini belirtti.

        Şirketteki istihdamın güvence altına alınmasının gündemlerindeki en önemli konulardan biri olduğunu belirten yetkililer, ''Bu amaçla sendika temsilcilerimizle işbirliği içinde, gerekli esnekliği sağlayacak, uyarlanmış çalışma saati modelleri, işletme tatili uygulaması, esnek çalışma saatleri ve iki fabrikamız arasında geçici iş gücü kaydırması gibi mümkün olan tüm önlemleri alacağız'' dedi.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ