Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Ekonomi Para TOKİ'nin Trakya'da yüzü gülüyor - Makro Ekonomi Haberleri

        KÜRESEL krize karşı, yurtdışında tutulan birikimlerin “vergi ödenmeden” ülkeye çekilebilmesi yönünde başlatılan ”Varlık Barışı”nın ilk etkisi Çorlu’da ortaya çıktı.

        Dünyada para piyasalarını sarsan ‘yüzyılın en büyük küresel krizi’ne karşı, yurtdışında tutulan kaynakların ülkeye çekilebilmesi yönünde başlatılan ”Varlık Barışı”yla birlikte adeta yatırımcı akınına uğrayan TOKİ’nin Çorlu projesinde yüzler gülüyor.

        İnşaat sektöründeki ciddi durgunluk ve küresel krize ilişkin olumsuz gelişmeler müteahhit şirketlerin yöneticilerini bunaltırken, Toplu Konut İdaresi'nin Çorlu'da geliştirdiği ilk kaynak geliştirme projesi olan ‘Ergene Vadisi Evleri’ sektördeki durgunluğa karşın ”Varlık Barışı” ile ‘yatırımcıların yeni adresi’ oldu.

        ”Varlık Barışı”na dair olumlu havadan güç alan proje hakkında açıklama yapan Makro İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Ercan Uyan, geçen hafta itibariyle hedefleri aşan performans yakalandığını ve şu ana kadar planlandığından daha fazla sayıda daire satışı gerçekleştirildiğini söyledi.

        EN KÂRLI GELECEK YATIRIMI ERGENE VADİSİ’NDE…

        Küresel krizin yatırımlara bakışı da değiştirdiğini belirten Uyan, yatırımcıların artık parlak gelecek vadeden projelere yöneldiklerine dikkat çekerek, İstanbul Büyükşehir Belediyesi sınırlarına 8 km. mesafedeki Çorlu’nun yüksek potansiyel taşıdığını kaydetti.

        Coca Cola, Pepsi, Arçelik, Levi’s, Mavi Jeans, Bosch-Siemens, Eczacıbaşı ve Colins gibi pek çok dünya markalarıyla birlikte binden fazla üretim tesisine ev sahipliği yapan Çorlu, ulaşım ağlarının üzerinde olması, demografik yapısındaki hızlı ve nitelikli artış, yüksek kiralama potansiyeli, Avrupa Serbest Bölgesi ve birkaç yıl içinde faaliyete geçmesi planlanan Türkiye’nin ilk lojistik köyü dolayısıyla ‘en kârlı gelecek’ vaat eden yatırım alanı.

        SATIŞTA İKİNCİLİĞİ ZORLAR

        Emlak Konut Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı rakamlarına göre, Tekirdağ’ın Çorlu ilçesinde inşaatı süren Ergene Vadisi Projesi Haziran ayında 55 konut satışı ile üçüncü olmuştu. Emlak Konut, Ergene Vadisi’nden Haziran ayında 6 milyon 330 bin 500 YTL ciro elde etti. Uzmanların değerlendirmesine göre, “Varlık Barışı” ile canlanan satışların Ergene Vadisi projesini satışta ikinciliğe taşıması sürpriz olmayacak

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ