Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Ekonomi Para 1100 kişinin maliyeti kaç YTL? - Makro Ekonomi Haberleri

        Yılın ilk 9 ayında 1.5 milyar lira kar eden Türkiye'nin en karlı bankası Akbank.. Krizi bahane ederek bin 100 çalışanını işten attı. İşe yeni başlayan gençler işten atılan kadroların başında geliyor.

        15 bin 900 personeli olan Akbank'ın neredeyse yüzde 10 küçülme kararı alması finans sektörü de krizde mi sorularını gündeme getirdi.

        Türkiye'nin en köklü holdinglerinden Sabancı Grubu'na ait Akbank'ın bu hareketiyle 'Sakıp Sabancı'nın tedbirli, sakin, işçiden ve çalışanından yana dönemi de kapanmış oldu' yorumları yapılmaya başlandı

        Akbank'ın işine son verdiğini söyleyen çalışanlar öfkeli. Seslerini elektronik posta zincirleriyle duyurmaya çalışıyorlar... Çalışanların sesi gün geçtikçe yükseliyor...

        Peki Akbank bu personel indirimini yapmak zorunda mıydı?

        Bu kriz döneminde bu kadar işsiz Akbank'a ne kadar kar ettirdi? Değer miydi?

        Basit hesaplarla kararıni kuruma ne kadar tasarruf sağladığını anlamak mümkün...

        Bir banka çalışanının ortalama maliyeti bugün 2 bin lira civarında. Akbank işten attığı 1100 kişi sayesinde 1 yılda 26 milyon 400 binYTL kâr elde edecek. Akbank'ın 9 aylık bilançosuna göre günlük karı ise 5.5 milyon lira. Yani 100 personelini işten atan Akbank sadece 5günlük kârı kadar tasarruf edecek.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ