Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Ekonomi Para New York'ta lüks restoranlar kemer sıkıyor - Makro Ekonomi Haberleri

        Ekonomik kriz yüzünden Amerikalılar’ın kemer sıkmaya başlaması üzerine müşterileri azalan restoranlar, çareyi ’resesyon indirimi’ (ekonomik durgunluk indirimi) başlatmakta buldu. Bir yıl önce, günler öncesinden rezervasyon yapılması gereken lüks restoranlar, yaşanan küresel kriz yüzünden kemer sıkan şirket ve işadamlarına fiks mönü seçeneği sunmaya başladı. Lüks restoranlar, internet rezervasyon firmalarına alternatif indirim imkanları da vererek müşterileri çekmeye çalışıyor.

        Merkezi Şikago’da bulunan ’Technomic’ isimli restoran danışmanlık firmasının yayınladığı rapora göre, 2008 yılında yüzde 2 büyüyen restoran sektöründe, 2009 yılında büyüme beklenmiyor. Halen yaşanan finans krizden en çok etkilenenlerin ise ’steakhouse’ denilen et restoranları olduğu belirtiliyor.

        ABD’de 129 şubesi bulunan Ruth’s Chris" ve Morton’s, en çok iş kaybeden et restoranları olarak ilk sırada yer alıyor. Ruth’s Chris, müşterilerini yeniden cezbetmek için ’25 dolarlık indirim’ kuponları postalıyor. Bu kuponla restorana gelen müşteriler 39.95 dolarlık bir mönüye 14.95 dolar ödeyecekler.

        Manhattan’da ’Arkadaşını al da gel’ kampanyası

        MANHATTAN’ın gözde mekanlarından ’Park Avenue Bistro’, pazartesi ve salı günleri ’Arkadaşını da getir 2 kişi ye, 1 kişi öde’ uygulaması başlattı. Restoranın sahibi Tim Brown, "Bu indirimle restoranımda yemek, marketten alışveriş yapıp evde pişirmekten daha ucuz" diyor. 20 yıldır böyle bir kriz görmediğini belirten Brown, 11 Eylül sonrasında bile restoranının bu kadar boş kalmadığından yakınıyor.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ