Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Ekonomi Para ABD den parası olanlara çağrı - Makro Ekonomi Haberleri

        HABERTURK.COM EKONOMİ SERVİSİ

        Washington Post gazetesinde yer alan habere göre ABD hükümeti zengin vatandaşlarına çağrıda bulunarak finans sektörünün kurtarılmasında yardım etmeleri çağrısında bulundu.

        Hükümet zengin ABD’lilere seslenerek, tüketici kredilerinin finansmanını sağlaması nedeniyle piyasaya sürdüğü tahvillerden satın almasını istedi. Hükümet konu ile ilgili açıklamasında piyasaya sürülen tahvillerden satın alan yatırımcıların yüksek getiri elde edeceğini ve zarar etmeyeceklerini bildirdi.

        Alınan kararla hedeflenen ise finansal sistemin desteklenmesi için gereken büyük miktarda nakit paranın sektöre pompalanması olduğunu yazıyor Washigton Post.

        Gazete haberinde, başlatılan bu inisiyatifin olumlu sonuçlar vermesi durumunda, ABD hükümeti tarafından krizin çözülmesinde model olarak kullanılmasının planlandığını belirtiyor.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ