Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Ekonomi Para 'MOBSAD'ın önerisini destekliyoruz' - Makro Ekonomi Haberleri

        MODOKO Başkanı Etem Özçelik, Mobilya sektörünün sorunlarının aşılması için İTO Mobilya Komitesi toplantısında MOBSAD Başkanı Nuri Gürcan’ın önerdiği “mobilya sektörünün sorunlarını kamuya çok iyi anlatma gerekçesiyle, bir komisyon kurulması önerisini destekliyoruz” dedi. İTO’nun Mart 2010’da yapılacak zümre toplantısı hazırlığı için İTO Kandilli Tesisleri’nde bir araya gelen Mobilya Komitesi’nin toplantısı Meclis Üyeleri, Komite Üyeleri ve çeşitli sivil toplum kuruluşlarının yönetici ve üyelerinin katılımıyla gerçekleşti. Toplantı sonrası bir değerlendirme yapan MODOKO Başkanı Etem Özçelik, 2009 yılında küresel krizden dolayı sektörümüz yoğun olarak gündemdeydi ve sorunlarımızı daha iyi anlatabiliyorduk. Bunu sürekli hale getirmek için İTO, İSO yetkilileri, dernekler ve bizlerin içerisinde olduğu bir komisyon kurulması iyi olacaktır” dedi.

        Mobilyacıların 2010 yılı taleplerine değinen Özçelik, “tüketicimiz artık yerli malına güvenmeli ve yerli mobilyayı tercih etmeli. Ülkemizde her türlü mobilyanın en kalitelisi üretiliyor. Bunu önümüzdeki yılların tanıtım stratejilerinde ele almalıyız. Geçtiğimiz yıl ihracatta ve iç pazarda düşüş yaşadık. Bunu artırmak için sektörün dinamikleri neler yapabilir, kurulması önerilen komisyonun öncelikli işi bu olmalıdır. Önemli konulardan birisi de mobilya üreticisinin kullandığı ağaç, kumaş, boya vb. hammaddedeki KDV oranlarının yüksek olması. Bunun düşürülmesi de taleplerimiz arasında yer alıyor” dedi.

        MODOKO Başkanı Etem Özçelik, şubat ayı başında İstanbul’da düzenlenecek sektörün önemli bir fuarı olan İMOB’a, MODOKO’nun hazırlıklarının da hızla devam ettiğini belirtti. Fuara kriz bahanesi olmadan firmaların katılmasının önemine değinen Özçelik, fuarlar bir vitrin olarak çok önemli” dedi. Özçelik, 2010 yılının mobilya sektörü için umut verici işaretlerinin geldiğini de sözlerine ekledi.

        MODOKO Hakkında:

        Istanbul Anadolu yakasında bulunan Modoko Mobilyacılar Sitesi, kurulduğu 1969 yılından bugüne 40. yılını geride bıraktı. Mobilya tasarım ve üretiminde sektörün sözcüsü olan MODOKO’da bugün 269 ortak ve toplam 350 firma bulunuyor. 150 bin metrekarelik alanıyla MODOKO, 2010’da Alışveriş Merkezi yönetim yaklaşımıyla "Dünya Mobilya Şehri" olmayı hedefliyor. Oturma, yemek, yatak odası, bebe ve genç odası, mutfak, ofis, bahçe, modüler mobilya, kumaş, perde, sandalye, proje ve tasarım, aksesuar ve dekorasyon gibi zengin seçenekleriyle MODOKO’dan mobilya adına bir evin veya işyerinin tüm ihtiyaçları karşılanabiliyor.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ