Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Ekonomi Para Yıldızı hızla yükselen kayak merkezi - Makro Ekonomi Haberleri

        Davraz Dağı, Isparta ve Eğirdir’e 25 km uzaklıkta, bir doğa harikası. Türkiye’nin en güzel kayak pistlerinden birine sahip olan Davraz Dağı Kayak Merkezi’nde kar kalınlığı 2 metreye kadar ulaşabiliyor. Aralık ayında başlayan kış sporları sezonu, nisan ortalarına kadar uzayabiliyor. Dağın yamaçlarından görünen Eğirdir Gölü ve bulutlar ise, ziyaretçilere seyrine doyum olmayan muhteşem manzaralar oluşturuyor. Son yıllarda Davraz’da yerli sporseverlerle birlikte Avrupalılara, Ruslara ve İsraillilere de rastlamak mümkün.

        7 KM’LİK PİSTİ VAR

        Davraz Kayak Merkezi, saatte biner kişi taşıyabilen 1211 metre ve 936 metre uzunluğunda iki telesiyej, 624 metre uzunluğunda teleski, 300 metrelik babylift ve dağ kafeteryalarıyla dağ ve kış sporları tutkunlarına değişik olanaklar sunuyor. Uygun doğal yapısı ve kar kalitesi, 7 kilometreye ulaşan pistleriyle her seviyedeki kayakçıya heyecan verici deneyimler yaşatıyor. Merkezde kuzey disiplini, Alp disiplini, tur kayağı, snowboard, kızak, dağcılık, trekking ve yamaç paraşütü gibi etkinlikler gerçekleştirilebiliyor. Kayak dersinin 1 saati 100 lira. Kayak günlük 40, snowboard 50 TL’den kiralanabiliyor. Telesiyejde limitsiz çıkış için hafta içinde 45, hafta sonunda 60 TL ödeniyor.

        Kovada ve Kızıldağ milli parklarına sahip Isparta, artık Davraz Dağı’yla da hem doğa, hem sporseverlerin gündeminde önemli yer

        tutmaya başladı. Batı Toroslar’ın bir parçası olan Davraz Dağı, 2635

        metre yüksekliğiyle, Türkiye’nin önemli kayak merkezlerinden biri olma

        yolunda hızla ilerliyor.

        TOPLU TAŞIMA ARACI YOK

        Türküye’nin her yerinden Isparta’ya otobüsle ulaşmak mümkün. İstanbul’dan Türk Hava Yolları, çarşamba, cuma, pazar günleri Isparta’ya uçuş gerçekleştiriyor. Davraz, Süleyman Demirel Havalimanı’na 58 kilometre uzaklıkta. Havalimanından araç kiralamak mümkün. Şehir merkezinden Davraz’a ne yazık ki toplu ulaşım araçları çalışmıyor.

        İKİ OTEL VAR

        - Sirene Davraz (sirene.com.tr/sirenedavras.asp)

        - İsperia Davraz (isperiahotels.com/index.asp) Sekiz kilometre uzaklıkta Çobanisa Köyü’ndeki Davras Evleri (davrasevleri.com) ve Ardıç Pansiyon (Oktay Hoca’nın Yeri-246 232 88 48) daha mütevazı ve uygun fiyatlarla ziyaretçilere farklı imkânlar sunuyor. Eğer gece yaşamından, değişik yemek ve uygun fiyatlı konaklama seçeneklerinden yararlanmak

        isterseniz Isparta’nın merkezinde kalmayı tercih edebilirsiniz.

        YAYLA LEZZETLERİ

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ