Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Ekonomi Para Erken rezervasyon sürüyor - Makro Ekonomi Haberleri

        Maçkan, erken rezervasyon programının Nisan ayı sonunda bitmesinin planlandığını ancak ilgi karşısında otelciler ve seyahat acentelerinin anlaşmalarını uzattıklarını, erken rezervasyonun Mayıs ayı boyunca süreceğini kaydetti.

        Akdeniz çanağında yer alan Fas, Tunus gibi ülkelerde de erken rezervasyon süresinin uzadığını kaydeden Maçkan, tatilcilerin bu fırsattan yararlanmaları önerisinde bulundu.

        Maçkan, erken rezervasyona talebin beklentilerin çok üzerinde olduğunu kaydederek, geçen yılki talebin iki katına ulaşıldığını bildirdi.

        Satışların yüzde 50'sinin erken rezervasyonlardan yapıldığı bilgisine ulaştıklarını ifade eden Maçkan, turizmcilerin ilgiden memnun olduğunu anlattı.

        Uygar Turizm Yönetim Kurulu Başkanı Nuri Uygun da tatilcilerin gösterdiği ilgi karşısında otellerle anlaşmalarını uzattıklarını ve kampanyaya Mayıs ayında da devam edeceklerini bildirdi.

        HAZİRAN ORTASINA KADAR UZAYABİLİR

        Erken rezervasyonda öncelikle Belek ve Kemer bölgesine ilgi gösterildiğini kaydeden Uygun, Fethiye, Marmaris, Bodrum kıyı şeridinde erken rezervasyon anlaşmalarının Haziran ayı ortasına kadar uzatılabileceğini kaydetti.

        Erken rezervasyon kavramının Türkiye için yeni olduğunu belirten Uygun, ”Erken rezervasyon ile yerli ve yabancı turist arasındaki fiyat farkı azaldı. Erken rezervasyon ile Türk insanı da ucuz tatil paketine ulaşmasını öğrendi” diye konuştu.

        Nuri Uygun, tatil paketi satın alanların, güvenilir acente seçmeleri, seyahat güvence paketi poliçesi istemeleri ve otele kendi isimleriyle rezervasyon yapılıp yapılmadığına dikkat etmeleri uyarısında bulundu.

        Uygun, erken rezervasyonun ikinci döneminde, tatil paketlerine yüzde 25-30 oranında indirimli fiyat uygulayacaklarını ifade etti.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ