Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Ekonomi Para 5 milyon YTL'lik daire - Makro Ekonomi Haberleri

        Anadolu Yakası'nın en çok ilgi gören semtleri arasındaki Fenerbahçe, Caddebostan ve Çiftehavuzlar'da emlak fiyatları birkaç milyon Euro ile ölçülmeye başladı.

        Bu semtlerde evlerin fiyatlarını, manzaralı olup-olmamaları çok etkiliyor. Deniz manzaralı dairelerin fiyatları yüzde 20-50 arasında daha yüksek oluyor.

        15+3'LÜK KÖŞK 2.5 MİLYON $

        Satışa çıkarılan emlaklar içinde, Çiftehavuzlar'daki 600 metrekarelik, 6 oda 2 salonlu bir köşk için 3.5 milyon dolar isteniyor. Çiftehavuzlar'da 8 oda ve 2 salonlu bir başka köşke ise sahibi 3.6 milyon dolar istiyor. Full deniz manzarası olan bir köşke 2.8 milyon Euro (yaklaşık 5 milyon YTL) istendi. Fenerbahçe Kalamış'ta, 350 metrekare büyüklüğünde, 5+2'lik bir çatı dubleksine 1 milyon 450 bin Euro fiyat biçildi. Caddebostan'da yer alan bir apartman dairesine ise 2 milyon dolar istendi. 850 metrekare ölçülerindeki bir köşk için istenen fiyat ise 2.5 milyon dolar. Caddebostan'daki bu köşkün 15 odası ve 3 salonu bulunuyor.

        5+1'LİK DAİRE 3 MİLYON DOLAR

        Çiftehavuzlar'da, full deniz manzarası olan, 370 metrekarelik bir yalı dubleksine 2.5 milyon dolar istenirken, Caddebostan'da 500 metrekare ölçülerindeki 5+1'lik bir yalı dairesine 3 milyon dolar fiyat biçildi. Caddebostan sahilinde yer alan 350 metrekarelik bir yalı dairesi, 3.5 milyon dolar fiyatı ile dikkat çekti. Bu uç örneklerin yanı sıra, bölgedeki emlaklar içinde, 3 oda 1 salonlu, manzaralı dairelerin fiyatları ise 700-800 bin dolara kadar çıkıyor.

        Dilge Emlak'tan Özgür Sarıpınarlı; Fenerbahçe, Caddebostan, Çiftehavuzlar gibi semtlerde deniz manzaralı 3+1'lerin 400 bin YTL'den başlayıp 800 bin dolar seviyelerine kadar çıktığını belirterek, "Deniz manzaralı olan daireler, yüzde 20-50 daha pahalı. Aynı sitede bir apartman dairesi manzaralı diğeri manzarasızsa, aradaki fark çok yüksek olabiliyor" dedi.

        Fenerbahçe, Caddebostan ve Çiftehavuzlar'da, deprem sonrası yapılan yeni binalarda fiyatların yüksek olduğuna dikkat çeken Özgür Sarıpınarlı, deniz manzarası olmayan yeni 3+1'lerin fiyatlarının ise 300 bin YTL'den başladığını kaydetti.

        FAİZLERİN DÜŞMESİ BEKLENİYOR

        Sözkonusu üç semtte ortaya çıkan fiyatlara rağmen satışlarda bir durgunluk olduğunu ifade eden Özgür Sarıpınarlı, "Seçimler ve faizlerin yüksek olması gibi sebeplerle insanlar önlerini göremiyor. Seçimden sonra aylık konut kredisi faizleri yüzde 1 seviyelerine inerse, bu durum satışlara olumlu yansır" diye konuştu.

        Bölgede satışa çıkarılan manzaralı 3+1'ler 800 bin dolara kadar çıkarken, daha büyük olmasına rağmen deprem öncesi yapılan veya kısmi manzarası olan daireler de daha düşük fiyatlara alıcı bulabiliyor. Fenerbahçe Orduevi'ne yakın bir lüks dubleks, 650 bin dolara alıcı bekliyor.

        Fenerbahçe Dalyan'da, 19 yıllık bir binada yer alan bir lüks çatı dubleksi de 650 bin dolar fiyata satışa çıkarıldı. 6 oda 1 salonlu, terası bulunan bu dairenin deniz manzarası da var.

        200 BİN YTL'YE DE SATILIK DAİRELER VAR

        FENERBAHÇE'de, Bağdat Caddesi sırasında veya caddeye birkaç bina uzaklıktaki binalar içinde, 1 milyon doların üzerinde fiyatlara alıcı bekleyen dairelere de rastlanıyor. Bağdat Caddesi'ne 4. binada bulunan 6+1'lik bir daire, 1 milyon 150 bin dolara satılmayı bekliyor. Deniz manzarası olan, sıfır dukbekse de 1 milyon 150 bin dolar isteniyor. Fenerbahçe'deki bu daire, 6 oda bir salon ölçülerinde. Bağdat Caddesi ile sahil yolu arasında yer alan, 4+1'lik bir daire de yine aynı fiyata satılıyor. Çiftehavuzlar'daki, deniz manzaralı ultralüks bir daire ise 6+1 ölçülerinde ve 1 milyon 250 bin dolara satılmayı bekliyor.

        TRİPLEKS DAİRE 1 MİLYON 50 BİN EURO

        Fenerbahçe'de 5 oda ve 1 salonlu 'tirpleks' bir apartman dairesine 999 bin Euro (yaklaşık 1.8 milyon YTL) fiyat belirlendi. 300 metrekare büyüklüğündeki, deniz manzaralı tripleks daireye de 1 milyon 50 bin Euro istendi. Fenerbahçe'de, restorasyon geçiren 300 metrekarelik bir köşk için 2 milyon YTL fiyat belirlendi. Caddebostan'da 6+2'lik bir köşkün fiyatı da 1.5 milyon dolar. Caddebostan ve Fenerbahçe'de, eski binalarda yer alan 1+1 ve 2+1 daireleri de 150-200 bin YTL'den başlayan fiyatlara bulmak mümkün olabiliyor.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ