Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        HTTP/1.0 404 Not Found Cache-Control: no-cache, private Date: Thu, 28 Mar 2024 09:26:12 GMT HABERTÜRK - Sayfa Bulunamadı
        404
        Sayfa Bulunamadı
        5 saniye içinde ana sayfaya yönlendirileceksiniz.
        Beklemek istemiyorsanız tıklayın...
        Haberler Ekonomi Para "Oyakbank kapanın elinde kaldı" - Makro Ekonomi Haberleri

        Uluslararası Finansal Yönetim Enstitüsü Derneği (UFE) Başkanı Selçuk Tümay, Oyakbank'ın satışı ile ilgili olarak, ''Neredeyse kapanın elinde kaldı. İyi bir fiyata gittiğini düşünüyorum'' dedi.

        Oyakbank'ın Hollandalı Ing Bank'a satışına ilişkin AA muhabirinin sorularını yanıtlayan Tümay, Türkiye'de insanların bankacılık hizmetlerini kullanma oranına bakıldığında hala batı ülkelerinin çok gerisinde bulunduğunu söyledi.

        Tümay, Türk bankacılık sektörüne yabancı ilgisinin artarak devam edeceğini belirtti.

        Oyakbank'ın satışı ile ilgili olarak, ''Kapanın elinde kaldı. İyi bir fiyata gittiğini düşünüyorum'' diyen Tümay, Oyakbank'ın Türkiye'de bu çapta satışı gerçekleştirilen bankaların sonuncusu olduğunu kaydetti.

        Tümay, ''Bundan sonra daha büyük bankaların ortaklıklarını artırmaları söz konusu olabilir. Devlet elindeki bankaları çıkardığında, bunların içindeki yabancı payı da artacaktır'' dedi.

        Türk bankacılık sistemindeki yabancı payının yüzde 30-35'ler seviyesinde olduğunu ifade eden Tümay, ''Hala yüksek bir oran değil, AB'ye yeni katılan ülkelerde bu oran yüzde 70-80'leri buluyor. Önümüzdeki 3-5 sene içinde Türkiye'de de bu oran yüzde 50'nin üzerine çıkacaktır diye düşünüyorum'' şeklinde konuştu.

        Tümay, mevduatta, konut kredisinde potansiyel fırsatlar bulunduğunu vurguladı.

        Seçim öncesi Oyakbank'ın satışını önemli bir gelişme olarak değerlendiren Tümay, ''Seçimden sonra belirsizlik kalkacağı için Türk bankacılık sektörüne ilginin daha da artacağını düşünüyorum. Seçim öncesi Oyakbank'ın satışı ile ilgili gelişme çok önemli, seçimlerden etkilenilmediğini gösteriyor. Yabancılar hangi parti gelirse gelsin mevcut ekonomik politikaların devamını bekliyorlar'' dedi. AA

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ