Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Ekonomi Para Türk malına rağbet artıyor - Makro Ekonomi Haberleri

        Habere göre, Ermenistan Ticaret ve Ekonomik Kalkınma Bakanlığı yetkilisi Gacik Koçaryan, "Ermenistan pazarında önemli miktarda Türk malı bulunduğunu" kabul etti ve bu malların daha çok beyaz eşya ve giysiden oluştuğunu söyledi.

        Bakanlığın rakamlarına göre, geçen yıl Ermenistan pazarındaki Türk mallarının miktarı, bir önceki yıla göre yüzde 40 oranında artış gösterdi.

        İran ve Gürcistan üzerinden Türkiye'den Ermenistan'a yılda yaklaşık 100 milyon dolar tutarında mal sevkiyatı yapıldığı sanılıyor.

        Türkiye'nin 1993 yılında Ermeni işgali altındaki Yukarı Karabağ sorununun çözümünde Azerbaycan'a destek amacıyla Ermenistan'a ihracatı yasaklaması ve sınırı kapatmasının ardından Türk kamyonlarının Erivan'a gitmek için Gürcistan ile Ermenistan arasındaki geçişi kullandığı kaydedilen haberde, özel olarak kurulmuş şirketler ya da aracıların Türkiye'den getirttiği malların Gürcistan'da el değiştirdiği belirtildi.

        Haberde, Türk ve Ermeni işadamlarının birçok kez ambargonun kaldırılması ve sınırın açılması yönünde çağrıda bulunduğu ifade edildi ve Türk-Ermeni İş Geliştirme Konseyi Başkan Yardımcısı Kaan Soyak'ın, sınırın açılmasından her iki ülkenin de çok avantajlı çıkacağı yönündeki sözlerine yer verildi.

        Soyak, sınırın açılmasının aynı zamanda eski bir Sovyet ülkesi olan Ermenistan'ın batı pazarlarına açılmasına da kolaylık sağlayacağını söyledi.

        Muhabirin Erivan'da konuştuğu Ermeni genci Suren, "Bana göre önemli olan şey malın kalitesi ve fiyatı, geldiği ülke değil" dedi. Suren, kısa bir süre önce Türk malı bir çamaşır makinesi aldığını söyledi.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ