Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Ekonomi Para Otellerde boş yer kalmadı - Makro Ekonomi Haberleri

        Akdeniz Turistik Otelciler Birliği (AKTOB) Başkanı Osman Ayık, turist sayısının beklentilerin üzerinde gerçekleştiğini söyledi. Antalya'ya gelen turist sayısındaki yükselişin devam etmesi halinde, turizm sektöründe tüm yılların altın yılı olan 2005 yılı rakamlarının aşılacağını belirten Ayık, şöyle konuştu:

        “Şu anda Antalya bölgesindeki tüm turistik tesisler yüzde 100 oranında dolu. Geçen yıl yaşanan kaybımızı telafi etmiş olacağız. Türkiye'nin tercih edilmesinin bir çok nedeni var. Hizmet kalitesi ve fiyatlar çok cazip. Hizmet ile fiyat arasında çok doğru ve dengeli ilişki var. Gelen turist, verdiği paranın karşılığını fazlasıyla alabiliyor. Alternatiflerimiz çok fazla. Tesislerimiz çok yeni...”

        TÜRSAB Bölgesel Yürütme Kurulu Başkanı Kerim Çavuşoğlu da, Rus turist sayısında çok büyük artışlar olduğunu vurgulayarak, "Sayısal anlamda gayet iyi gidiyoruz” dedi. Eylül ve Ekim aylarında, Rusya ve BDT ülkelerinde tatil döneminin biteceğini, fiyatların düşeceğini ve bu aylarda Avrupalı turist sayısında artış beklediklerini vurgulayan Çavuşoğlu, "Sektörümüzde altın yıl olarak kabul edilen 2005 yılının rakamlarını aşacağız" diye konuştu.

        Avrupalı turistlerin son dakika satışlarıyla gelmeye alıştığını anlatan Çavuşoğlu, ancak bu sezon, Rusların talepleri karşısında yer bulamadıklarını dile getirdi. Çavuşoğlu, sözlerini şöyle sürdürdü:

        "Rusya ve BDT pazarında, Antalya'ya çok ciddi bir talep var. Avrupalı turist son dakika satışlarıyla ekonomik fiyattan gelmeye alışmıştı ancak, tatilini bu yıl son dakikaya bırakanlar yer bulamadı. Sıkıntımız bu. Ancak bu sıkıntı değil güzel bir şey..."

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ