Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Ekonomi Para Yunanlı kızların Türk gelinliği merakı - Makro Ekonomi Haberleri

        Yunanlıların Türk gelinliği modellerinin yanı sıra beğendikleri katalog modellerini de yanlarında getirerek sipariş verdiğini anlatan Koçmer, ''Yunanlıların verdiği modelleri niteliğine göre 15 gün veya bir ay içinde dikiyoruz. Daha sonra sipariş veren Yunanlıyı telefonla arayarak gelinliğini veya elbisesini almasını söylüyoruz'' dedi. Bu yılki düğün sezonunda 60'ya yakın Yunanlının gelinlik siparişi verdiğini belirten Koçmer, şunları kaydetti: ''Özellikle Orestiada, Dedeağaç, İskeçe ve Gümülcine'den gelen genç kızlar, gelinliğini terzilerimize diktiriyor.

        Yunanlılar piyasada sadece 38-42 beden arası bulunan abiye kıyafetlerden de istiyorlar. Bizler de Türkiye'nin çeşitli bölgelerindeki atölyelerimize onların vücut ölçülerine göre kıyafet diktiriyoruz. Fiyat, kalite ve model yönünden Yunanlıların isteklerine cevap verebildiğimizden hemen hemen her gün Yunanlı müşteriler mağazamızı ziyaret ediyorlar.''

        -BULGARLAR VE ROMANYALILAR HAZIR GELİNLİĞİ TERCİH EDİYOR-

        Yunanlıların yanı sıra Bulgarların da Edirne'den gelinlik ve abiye kıyafet alışverişi yaptığını belirten Koçmer, Bulgar ve Romanyalıların hazır gelinliği tercih ettiğini söyledi. Koçmer, Yunan, Bulgar ve Romanyalıların fiyat konusunda da çok fazla pazarlık yapmadıklarını bildirdi.

        Koçmer, Edirneli esnafın sınır ticaretinin gelişmesi için yabancılara iyi davranması ve özellikle fiyat konusunda yardımcı olmaları gerektiğini kaydetti. Gelinlik alan Yunanlı gelin Parosia Klimatai ise Türkiye'deki gelinliklerin Yunanistan'a göre daha ucuz olduğunu, bu nedenle Edirne'ye geldiğini söyledi.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ