Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Ekonomi Para 98 bin çiftçinin borcuna yeniden yapılandırma! - Makro Ekonomi Haberleri

        Türkiye Tarım Kredi Kooperatifleri Merkez Birliği (TTKKMB), 98 bin 314 çiftçinin borcunun yapılandırıldığını bildirdi.

        TTKKMB Genel Müdürü Bedrettin Yıldırım, borçlarını ödeyebilmeleri için çeşitli kolaylıklar sağlanmasına rağmen, borçlarını ödeyemeyerek icra takibi aşamasına gelen ortaklarının, ''borçlarının faizlerinden belirli bir indirim yapılmak suretiyle daha iyi imkanlar sunulması halinde borçlarını ödeyebilecekleri'' yönünde taleplerde bulunduğunu belirtti ve şunları kaydetti:

        ''1 Haziran 2010 tarihi itibariyle kanuni takip hesaplarında borcu bulunan ortaklarımızın bu borçlarını ödenebilir hale getirebilmek için yeni bir ödeme kolaylığı sağladık. Kanuni takip hesaplarında kayıtlı alacaklarımızın defaten veya taksitlendirme suretiyle tahsilini sağlamak amacıyla Merkez Birliği Yönetim Kurulu toplantısında alınan karar gereği 98 bin 314 çiftçimizin borçlarına ödeme kolaylığı getirdik.''

        -YENİ BORÇLAR, DEFATEN VEYA TAKSİTLE ÖDENEBİLECEK-

        Açıklamaya göre, 1 Haziran 2010 tarihi itibariyle kanuni takipte borcu olan ve müracaat eden ortakların (kefilleri ve varisler dahil) borçlarına; vade tarihinden yapılandırma tarihine kadar temerrüt faizi oranı yerine normal faiz oranı üzerinden basit usulde faiz hesaplanacak.

        Ortaklar yarından itibaren ortağı oldukları kooperatiflere müracaat edebilecekler. Bu suretle hesaplanacak yeni borçlar, defaten ödenebileceği gibi yeni borcun asgari yüzde 30'u peşin, kalanı 2 yılda 2 eşit taksit halinde ödenebilecek.

        Açıklamada, borcunu taksitlendiren ortaklarla ilgili olarak daha önceden mal beyanında bulunmama ve taahhüdü ihlalden kaynaklanan uyuşmazlıklara ilişkin davalardan vazgeçileceği, açılmış ceza davalarının düşürüleceği kaydedildi.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ