Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Ekonomi Para Sinemalar tek elde toplanıyor! - Makro Ekonomi Haberleri

        Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay, Türkiye'de sinema salonlarının tek grup tarafından satın alınmasına tepki gösterdi.

        Sinema salonlarındaki tekelleşmenin sonucunda ABD filmlerinin tekeline girmiş bir Türk sineması görmek istemediğini söyleyen Bakan Günay, Rekabet Kurulu'na konuyu götürdüğünü bildirdi. Günay, Türk filmlerine destekleri artıracaklarını açıkladı. Mars'ın AFM'leri satın alması sonucunda Movieplex’lerin yüzde 71'ini bu grubun kontrol etmesi ve her dört salondan birinin bu grubun eline geçmesi 'tekelleşme' kaygısı yarattı.

        Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay da konuyu Rekabet Kurulu'na taşıdı. Günay Habertürk'ün sorularını yanıtlarken şöyle dedi:

        ‘ÇEMBERİ KIRDIK’

        “Umarımolumsuz tekelleşme süreci yaşanmaz. Sinemalara belge verirken, başka desteklerle Türk filmlerine önem verilmesini öne çıkarmaya çalışacağız.

        Rekabet Kurulu da tekelleşmeyi önleyecek karar verir umarım.

        Bakanlık olarak Türk filmlerini korumaya çalışacağız. ABD sinemasının tekeline girmiş bir Türk sinemacılığı istemiyorum. Son yıllarda bu çemberi kırmıştık. Kendi ilmlerimiz yüzde 50 başarı elde etmişti gişede.

        Sıkıntı verici süreç başlayabilir."

        ‘BİR DE SÜRYANİ ESERİ OLSUN İSTİYORUM’

        Günay, Kürt edebiyatının önemli eserlerinden Mem u Zin'den sonra bir de Süryani eser bastırmak istediğini şöyle anlattı: “Ahmet-i Ali‘den sonra Fakii Teylan'ı düşündük basmak için; Kürtlerin Yunus Emre'si olarak biliniyor. Başka bir eser arayışı var.

        Kürtçe bir yeni eser, edebi eser olsun istiyorum. Bir de bir Süryani eseri olsun istiyorum.”

        Saiha Çolak / HT EKonomi

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ