Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Ekonomi Para Kapalıçarşı'ya 150 milyon ziyaretçi - Makro Ekonomi Haberleri

        İstanbul'un 550 yıllık tarihe sahip en eski çarşısı Kapalıçarşı 64 cadde ve sokağı, iki bedesteni, 16 hanı, 22 kapısı ve yaklaşık 3600 dükkanı ile dünyanın en eski ve büyük çarşısı olmanın yanı sıra, yılda 150 milyon ziyaretçisiyle dünyada en çok ziyaret edilen çarşı olma özelliğini de taşıyor.

        Kapalıçarşı Esnaflar Derneği Başkanı Hasan Fırat, Kapalıçarşı'yı Alışveriş Merkezi (AVM) olarak görmediklerini ifade ederek, ''Kapalıçarşı 550 yıl önce kurulan dünyanın ilk ve en büyük çarşısı. Dünyada 3600 iş yeri olan başka bir çarşı yok. Amerika'daki büyük çarşıda 1200 iş yeri var. AVM ile kıyaslanamaz. Çünkü tarihi, kültürel ve içindeki esnafın gelenek ve göreneklerini barındıran kültürü var. Hala Osmanlı'dan kalan Ahilik sistemi burada devam etmekte. Hala güvene ve söze dayanan alışveriş devam ediyor'' dedi.

        Çarşı'da 25 bin kişinin de çalıştığını ve yaklaşık 100 bin kişinin buradan ekmek yediğini belirten Fırat, ''Bu sene turistlerin en çok ziyaret ettiği yer Kapalıçarşı oldu. Dünyada birinci oldu. Hiç bir AVM dünyada birici olmamıştır. En yoğun olduğu zaman İstinyepark'ı 40 bin kişi ziyaret ediyor. Cevahir Alışveriş Merkezi'ni 25 bin kişi ziyaret ediyor'' diye konuştu.

        Fırat, Kapalıçarşı'nın restorasyonu için proje çalışmasının bittiğini, 2012 yılı başında restorasyon çalışmasının başlayacağını bildirdi.

        AA

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ