Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Ekonomi Para 33 kuruş için emekli olamıyordu! - Makro Ekonomi Haberleri

        Antalya'da BAĞKUR'a 1985 yılından 33 kuruş borcu kalan inşaat işçisi borcunu ödeyerek emekli oldu. Ramazan Dirim, 33 kuruş alacak için gönderilen ihtarnamede 90 kuruşluk masraf yapıldığını belirterek, "Ben bankaya 1 TL ödedim, devletten 67 kuruş alacaklıyım" dedi.

        Antalya'nın Korkuteli ilçesinde inşaat işi ile uğraşan 2 çocuk babası 56 yaşındaki Ramazan Dirim, geçen Temmuz ayında emekli olmak için Sosyal Güvenlik Kurumu'na başvuru yaptı. Dirim, çevresindeki arkadaşlarının kısa sürede emekli olmasına rağmen kendisinin emekli yazısının bir türlü gelmemesine şaşırdığını anlatarak, ikinci şaşkınlığını ise Kayseri'nin Develi ilçesinde esnaflık yaparken BAĞKUR'a 33 kuruşluk borcu nedeniyle kendisine gelen 1 TL'lik ihtarname ile yaşadığı söyledi.

        DEVLETTEN ALACAKLIYIM

        Kayseri SGK'dan kendisine gelen bu 1 TL'lik ihtarnameye çok şaşırdığını ifade eden Ramazan Dirim, "Kayseri'de bankaya bu parayı yatırmaya gittim. Borcumun 33 kuruş olduğunu öğrendim. Ama bana gelen ihtarnamede 1 TL yazıyordu. Kayseri SGK'ya 33 kuruş borcum varmış, bana bu ücret 1 TL olarak geldi. Ben de 1 TL yatırdım. Emekliliğim 5 ay gecikti. Şu anda ben devletten 67 kuruş alacaklıyım. Bana gelen ihbarnamenin üzerinde 90 kuruşluk pul var. Artı bunun kağıdı, memuru, postası, ayrıca benim masraflarım var. 33 kuruş borç için bu kadar maddiyat ve zamanın harcanması benim için çok gülünç bir olay" dedi.

        HASTANEDE MAĞDUR OLDUK

        Parasını yatırdığını ve bugün itibari ile emekliye ayrıldığını belirten Dirim, "Emekli olmanın yanında mağdur olduğum yer hastane oldu. Eşimin tedavisini yaptıramadım. Sağlıktan yararlanamadım.Paramızı yatırdık. Bugün emekli oldum. Önümüzdeki ayım 22'sinde ilk maşımı alacağım. Bundan önceki 5 ayın da maaşını toplu olarak alacağımı bildirdiler" diye konuştu.

        İHA

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ