Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Ekonomi Para tl Türk Lirası Başbakan Recep Tayyip Erdoğan Merkez Bankası - Makro Ekonomi Haberleri

        HABERTURK.COM / EKONOMİ SERVİSİ

        Merkez Bankası'nın Türk lirasının dünyada bilinirliğinin artırılması amacıyla düzenlediği "TL Simge Yarışması"nın sonucu bugün açıklanacak. TL için belirlenen tasarımın tanıtımı saat 11.00'da Ankara'da Merkez Bankası'nın İdare Merkezi Konferans Salonu'nda yapılacak. Törene Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Başbakan Yardımcısı Ali Babacan ve Merkez Bankası Başkanı Erdem Başçı'nın da katılacağı öğrenildi.

        Yarışmaya 8 binden fazla tasarım gönderen yarışmacıları yaşanan ertelemeler nedeniyle daha da fazla sabırsızlandıran yarışma sonucuna ilişkin toplantı için artık dakikalar kaldı.

        Yaşanan ertelemeler sırasında sabırsızlığını yenemeyen bazı katılımcılar ise sanal ortamda ve forumlarda, yarışmaya gönderdiklerini söyledikleri simgeleri de paylaştı.

        İşte sanal ortamda paylaşılan ve Merkez Bankası'na gönderilen 8 bine yakın tasarım arasıda olduğu iddia edilen o tasarımlar. Bugün, bu tasarımlardan birinin birinci olup olmadığını hep beraber göreceğiz.

        Bu simgeler yarıştı

        Not: Burada yer alan simgelerin, finale kalıp kalmadığı konusunda kesin bir bilgi yoktur. Yarışma katılımcılarından, sanal ortamda çalışmasını paylaşanlarla sınırlıdır. Finale kalan simgeler olarak değerlendirilmemesi gerekir.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ