Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Ekonomi Para Türkiye'nin vergi rekortmenleri belli oldu - Makro Ekonomi Haberleri

        HABERTURK.COM EKONOMİ SERVİSİ

        Türkiye'nin 2011 yılı vergi rekortmeni, 33 milyon 622 bin 742 lira vergi tahakkuk ettirilen Semahat Sevim Arsel oldu. Arsel geçen yıl listede ikinci sırada yer alıyordu.

        İŞTE VERGİ REKORTMENLERİ!

        Gelir Vergisi Rekortmenleri listesinin 2. sırasında 33 milyon 570 bin 709 lira vergi tahakkuk ettirilen Rahmi Koç bulunuyor. 25 milyon 185 bin 992 lira vergi tahakkuk ettirilen Suna Kıraç ise üçüncü sırada yer alıyor.

        Geçen yıl 18.9 milyon lira vergi tahakkuku ile ikinci sırada yer alan Semahat Sevim Arsel bu yıl tahakkuk tutarını yüzde 100'e yakın artırarak zirveye yerleşti. Böylece Arsel, geçen yılın rekortmeni Rahmi Koç'u da geride bıraktı.

        KOÇ GİBİ REKOR

        Bu yıl açıklanan vergi rekortmenleri listesinde ilk 10 sırada ler alan ve isminin açıklanmasını kabul eden 7 rekortmenin tamamının Koç Ailesi'nden olduğu dikkat çekiyor.

        Vergi rekortmeni Semahat Sevim Arsel'i Rahmi Koç, onu da ailenin ikinci kuşak üyesi Suna Kıraç izliyor.

        İsminin açıklanmasını istemeyen rekortmenin dördüncü sırada yer aldığı listenin devamında Mustafa Koç, ardından da kardeşi Ali Koç yer alıyor. Ömer Koç ise listenin 8'inci sırasında bulunuyor.

        İlk 27 içerisinde ismi açıklanan rekortmenler arasında Sabancılar'dan sadece Serra Sabancı'nın yer alıyor olması da gözden kaçmayan bir diğer ayrıntı.

        GİZLİ REKORTMENLER ARTIYOR

        Bu yıl vergi rekortmenleri listesinde ilk 27 kişi arasında 9 kişinin ise isminin gizli kalmasını tercih ettiği dikkat çeken bir diğer ayrıntı. Yani her üç vergi rekortmeninden biri, beni kimse bilmesin diyor.

        Listenin dördüncü sırasındaki rekortmen, 8, 9 ve 10'uncu sıralarındaki rekortmenler, 14, 17, 19, 25 ve 27'nci sıralarındaki vergi rekortmenleri de isminin gizli kalmasını tercih edenlerden.

        İSTANBUL HAKİMİYETİ

        27 kişilik listede İstanbul dışından sadece üç isim yer alırken iki Ankara rekortmeni bir de Burdur rekortmeni listede yerini aldı. Burdur'dan listeye giren AS Çimento'nun sahibi Adem Sak 22'nci sırada yer alırken geçen yılın sürpriz isimlerinden Onur Air'in ortağı Hamit Cankut Bağana bu yıl da listede yerini aldı. Mehmet Oğuz Gürsel ise müteahhitlik ve inşaat sektörünü listede temsil eden en önemli isimlerden oldu.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ