Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Ekonomi Para Anadolujet, yurtdışı uçuşlarına başlıyor - Makro Ekonomi Haberleri

        Türk Hava Yolları'nın (THY) alt markası olan, sadece Ankara'dan Anadolu'nun çeşitli illerine uçuş gerçekleştiren Anadolujet, yurtdışına uçmaya hazırlanıyor. Ankara'dan yurtdışındaki bazı merkezlere uçacak olan Anadolujet'in İstanbul trafiğini rahatlatması bekleniyor. THY Genel Müdürü Temel Kotil, nisan ayı verilerini açıklamak için düzenlediği basın toplantısında Anadolujet ile ilgili bilgi verdi. Anadolujet'in doluluk oranının gün geçtikçe arttığını söyleyen Kotil, bilet fiyatlarının ve giderlerin aşağı çekilmesinin bu artışta büyük etkisi olduğunu belirtti. Kotil, "Bilet fiyatlarını da giderlerimiz gibi minimize ettik. Bu katlanarak büyüyecek ama sadece Ankara'da kalacak ve yakın zamanda Ankara'dan yurtdışına çok rahat uçuşumuza izin verecek. Ve İstanbul'un rahatlaması sağlanacak" dedi.

        THY'nin nisan ayında taşıdığı yolcu sayısı ve kârlılık oranları hakkında bilgi veren Kotil, THY'nin taşıdığı transit yolcu sayısında yüzde 43 artış yakaladığını ifade etti. Kotil, "Transit yolcumuz nisan ayında da çok arttı. Transit yolcumuz yüzde 43 artarak devam ediyor. Bu şu demek oluyor; şu anda bütün yabancı yolcularımızın yüzde 15'i transit, İstanbul üzerinden başka yerlere devam eden yolcular. Bunun yüzde 43 artması çok sıhhatli bir olay" şeklinde konuştu.

        Açıklamasında Körfez bölgesinin THY gelirlerinin yüzde 10'unu oluşturduğundan da bahseden Kotil, Körfez bölgesinin kârlılık oranına çok büyük katkı sağladığını kaydetti. Avrupa uçuşlarının THY pazarının yüzde 40'ını oluşturduğunu sözlerine ekleyen Kotil, "Nisan ayında krizin tepeye çıkmasına rağmen, büyümeye Avrupa'da devam ettik. Ciro'da bütçede yüzde 30 artış yakaladık." ifadelerini kullandı.

        AnadoluJet, Ankara'dan Adana, Adıyaman, Ankara, Antalya, Batman, Bodrum, Dalaman, Diyarbakır, Erzincan, Erzurum, Gaziantep, Hatay, İzmir, Kahramanmaraş, Kars, Malatya, Mardin, Muş, Samsun, Trabzon, Van, Şanlıurfa olmak üzere 22 noktaya uçuş gerçekleştiriyor.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ