Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Ekonomi Para Carrefour'da şok yaratan istifalar - Makro Ekonomi Haberleri

        Yaklaşık 8 yıldır CarrefourSA Yönetim Kurulu Başkanlığı görevini yürüten Haluk Dinçer, Yönetim Kurulu Üyeleri Faruk Bilen, Mehmet Tevfik Nane ve Zeynel Korhan Bilek, CarrefourSA Yönetim Kurulu’ndaki görevlerinden istifa etti.

        Haluk Dinçer istifasıyla ilgili yaptığı açıklamada, “Sabancı olarak CarrefourSA’da yüzde 38.8 hisseyle azınlık durumdayız. Çoğunluğa sahip Carrefour’dan gerekli destek ve katkıyı göremediğimizden faydalı olamayacağımızı anladık ve arkadaşlarımızla istifa kararı aldık” dedi.

        ÇIKIŞ SİNYALİ Mİ?

        Fransız perakende devi Carrefour'un Türkiye'den çıkacağına yönelik haberler son günlerde sıkça dile getiriliyor. Carrefour'un istifa eden global CEO'su Larse Oloffson'un yerine gelen yeni CEO'su Georges Plassat, geçtiğimiz ay içerisinde yaptığı açıklamada Türkiye’deki operasyonlarını devam ettirmelerinin belirsiz olduğunu söylemiş ve bu sözler çıkış sinyali olarak algılanmıştı.

        Sabancı Grubu ise bu konuda kendilerine ulaşmış ya da alınmış bir karar olmadığını açıklamıştı.

        Öte yandan Carrefour, geçtiğimiz ay Yunanistan'daki operasyonunu da yerel ortağı Marinopoulos'a devretmiş ve ülkeden ayrılmıştı.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ