Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Ekonomi Para Finans Merkezi ihalesi ertelendi - Makro Ekonomi Haberleri

        İstanbul Ataşehir'de inşa edilmesi planlanan İstanbul Uluslararası Finans Merkezi'nin (İFM) yarın yapılacak ihalesi Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'nın kararıyla 31 Ağustos'a ertelendi. Emlak Konut Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı (GYO) tarafından düzenlenen ihale İFM'nin ilköğretim tesis alanı, resmi kurum tesis alanı, dini tesis alanları, park alanları, tüm alanın hafriyatı ve çevre yollarının yapımını kapsıyordu. Emlak Konut GYO tarafından yapılan yazılı açıklamada, sosyal donatı alanları ile bağlantı köprüsünün ihale kapsamından çıkartıldığı belirtildi.

        YENİ ŞARTLAR OLUŞTU

        Açıklamada "İstanbul Uluslararası Finans Merkezinin birinci öncelikli imalatları olan podyum, genel altyapı, yollar vb. imalatların yapılmasının sağlanması ve diğer mülkiyet sahiplerinin de kendi arsaları üzerinde proje üretebileceği bir aşamaya getirilebilmesi ve projenin 2016 sonu itibariyle bitirilmesi hedeflendiğinden, sosyal donatı alanları ile bağlantı köprüsünün ihale kapsamından çıkartılarak projenin başlamasının temin edilmesinden sonra yapılmasının uygun olacağı görüşü ağırlık kazanmıştır. Oluşan yeni şartlar kapsamında ertelenmiştir" denildi.

        Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Mekansal Planlama Genel Müdür Yardımcısı Fatma Varank ihalede özel sektörün hasılat paylaşım gelirinin düşmemesi için yeni düzenlemeler yapıldığını kaydetti. Önceliğin hafriyat çalışmalarına verildiğini kaydeden Varank "Özel proje alanı gelir paylaşımıyla ihale edileceğinden hasılatın düşmemesi için bu bölümler şimdilik ihaleden çıkarıldı" dedi.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ