Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Ekonomi Para 1 milyondan fazla emekli bankaya boşuna gitti! - Makro Ekonomi Haberleri

        SSK emeklilerine tanınan ayrıcalığın kendilerine de tanınmasını isteyen Bağkur emeklileri tepkilerini çeşitli platformlarda dile getiriyor. Maaşları için erken ödeme kararı çıkmayan Bağkurlular bu ayrımcılığa tepki gösteriyor.

        SSK emeklileri normalde ayın 17'si ile 26'sı arasında alması gereken maaşları bankalardan çekmeye başladı. Bağkur emeklileri ise maaşlarını normal ödeme günleri olan 26-28 Ağustos tarihlerinde alacaklar.

        Bakanlık yetkilileri SSK için ödeme tarihlerinin tatile gelmesi nedeni ile öne çekildiğini söyledi. Bağkur için böyle bir durum olmadığıı savunan yetkililer, ayrıca yaklaşık 9 milyon emeklinin maaşının ödenmesinde bankalar açısından teknik problemlerin yaşanabileceğine işaret ettiler. Hürriyet'te yer alan habere göre Tüm İşçi emeklileri Derneği (TÜMEMEKDER) başkanı Satılmış Çalışkan, dernek olarak tüm emeklilerin maaşlarının bayramdan önce ödenmesi konusunda hükümete başvuruda bulunduklarını söyledi. Çalışkan, "Ancak sadece SSK emeklilerinin maaşlarının erken ödenmesi kararı çıktı. Bu konuda Bağkur emeklilerinin tepkileri bize de geliyor" diye konuştu.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ