Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Ekonomi Para İtalyanlar altın dişlerini satıyor - Makro Ekonomi Haberleri

        HT EKONOMİ

        Bu yılın ikinci çeyreğinde ekonomisi geçen yıla göre yüzde 2.5 küçülen ve işsizliğin giderek artığı, insanların ay sonunu getirebilmek için altın dişlerini sattığı İtalya'da altın ticareti 'patladı'. Şehir merkezlerindeki mağazalar normal işlerini bırakıp kapılarına 'Altın alınır' (Compro Oro) tabelası asıyor. İtalyanlar ellerindeki değerli eşyaları yok pahasına sattıkça çoğalan bu mağazaların sayısının 28 bini aştığı tahmin ediliyor.

        Bu tip mağazaların çoğalması aile içi sorunlara da yol açıyor. Reuters'a konuşan 46 yaşında Valeria Arcidiacono, oğlunun mücevherlerini kaçırıp gizlice satmasından şikayetçi. Mağazaların en az 1000 Euro değerindeki inci ve altın küpelerine 42 Euro verdiğini söyleyen Arcidiacono, oğlundan çok hırsızlıkla suçladığı dükkan sahiplerine kızgın.

        İŞSİZ KALDI KENDİNİ YAKTI

        11 Ağustos'ta uzun süre işsiz kaldıktan sonra İtalyan parlamentosunun önünde kendini yakan Angelo di Carlo, dün akşam hayatını yitirdi. 54 yaşındaki İtalyan'ın ölümle sonuçlanan bu isyanı ülkede yaşanan ekonomik trajedinin aynası oldu. Euro Bölgesi'nin en büyük üçüncü ekonomisinde yaşanan bu olay tahvil alımı ve devletlerin borç miktarını düşürme gibi daha çok teknik bir biçimde alınan ekonomik krizin insani boyutunu hatırlattı.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ