Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Ekonomi Para İşte İran limuzini Samand Sarir - Makro Ekonomi Haberleri

        İran'ın Khodro firmasınca üretilen ''Samand'' marka otomobilin ''Sarir'' adli limuzin modeli ile ''Soren'' modelinin, 10-19 Ekim tarihlerinde düzenlenecek, ''İstanbul Auto Show 2008''de görücüye çıkacağı bildirildi.Samand'ın Türkiye Distribütörü MYS Otomotiv'in Genel Müdürü Yiğit Seskır, AA muhabirine yaptığı açıklamada, 10-19 Ekim tarihleri arasında İstanbul CNR Expo Fuar Merkezi düzenlenecek, İstanbul Auto Show 2008 fuarında firma olarak yer alacaklarını söyledi.

        Seskır, otomotiv sektörü açısından son derece önemli olan söz konusu fuarda, Türkiye'de geçen yıl satışına başlanan Samand LX modelinin yanı sıra Sarir ve Soren adlı yeni modelleri sergileyeceklerini bildirdi.

        Sarir'in İranlı üretici tarafından ''limuzin'' olarak nitelendirildiğini ifade eden Yiğit Seskır, ''Türkiye'de olmayan bir segmenti getiriyoruz. Soren de aynı şekilde farkılığıyla adından söz ettirecek'' dedi. Seskır, her iki modelin de fuarın ardından Türkiye'de satışına başlanacağını belirterek, ''Türk tüketicisi bu iki yeni modeli de çok sevecek. Samand LX modeline olan ilgi bize bu yöndeki görüşe sevk ediyor. Özellikle Soren ile pazar payımızı artıracağımıza inanıyorum'' diye konuştu. Her iki modelin de hem benzinli hem de fabrika garantili LPG motorlarla satışa sunulacağını anlatan Seskır, söz konusu modellerin satış fiyatlarının ise fuarda açıklanacağını kaydetti.

        Yiğit Seskır, özellikle otel işletmeleri ve sanayi odaları tarafından şimdiden talep gören Sarir adlı modelde ahşap kaplama ön torpido, sürücü hava yastığı, ABS, klima, elektrikli deri koltuklar, alarm, CD-MP3 çalar, TV, DVD, buzdolabı, uzaktan kumandalı merkezi kilit, elektrikli camlar, sis farları ve park mesafe sensörleri gibi her türlü güvenlik ve konfor donanımının mevcut olduğunu sözlerine ekledi.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ