Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Ekonomi Otomobil Yeni yüzüyle satışa çıktı - Otomobil Haberleri

        Audi’nin Premium segmentte en iddialı modeli olan A6 yenilendi. İlk etapta 190 beygirlik, stronic otomatik şanzımanlı 2.0 TDI versiyonu satışa sunulan yeni A6, önceki versiyona göre daha verimli ve güçlü bir otomobil haline geldi. Makyajlı A6’da tek çerçeveli ızgarada, farlarda, hava girişlerinde, tamponlarda, yaneşiklerde, arka farlarda ve egzoz borularında yapılan değişiklikler dikkat çekiyor. Audi, farlarda LED teknolojisini veya Matrix LED teknolojisini, dinamik dönüş sinyalleriyle birlikte opsiyonel olarak sunuyor.

        190 BEYGİR GÜCÜNDE

        Yeni A6 MMI navigation plus’tan MMI touch’a kadar bir dizi konfigürasyonuyla bilgi-eğlence konusunda da dikkat çekiyor. Otomatik olarak yuvasına giren sekiz inçlik monitörle serisinin en iyisi olan navigasyon sistemi, Audi’nin iş ortağı Nvidia’nın geliştirdiği hızlı Tegra 30 grafik çiplerini kullanan yeni bir teknoloji platformunun üzerinde yer alıyor. Stop & go fonksiyonuna sahip ‘Adaptif Hız Kontrolü’nün de içinde yer aldığı sürücü asistan sistemleri, otomobilin çekiciliğini daha da artırıyor. A6 ve A6 Avant Türkiye’de ilk etapta dizel motor seçenekleri ile yer alacak. Aralık ayı başında satışa çıkan 2.0 TDI motora sahip versiyon, 190 beygir güç üretiyor.

        S&S MOTORSQR’A GEÇTİ

        Türkiye’deki resmi distribütör çıkışlı lüks kurumsal 2’nci el araç pazarının önde gelen temsilcisi S&S Motors, 2. el pazarında QR Kod teknolojisini kullanan ilk şirket oldu. S&S Motors, bu teknolojiyle stoklarında yer alan tüm modelleri incelemeye gelen müşterilerine hızlı ve eksiksiz bilgilendirme sağlayarak fark yaratmayı amaçlıyor. Müşteriler akıllı telefona QR kodu taratarak ilgilendikleri araçlara ait bilgilere teknoloji farkıyla erişebilecekler.

        YENİ VITO TÜRKİYE’DE

        Yeni Mercedes-Benz Vito, Mixto modeli 75 bin 900, Tourer modeli ise 82 bin 930 TL’den başlayan fiyatlarla satışa sunuldu. Yeni Vito’da düşük ilk satın alma maliyetinin yanı sıra yakıt ekonomisi, yüksek kalite ve farklı kullanım alanlarına hitap eden geniş ürün yelpazesi de dikkat çekiyor. Yeni Vito 100 km’de 5.7lt’ye kadar düşen yakıt tüketimi ile kendi segmentinin en ekonomik aracı olarak da öne çıkıyor.

        SKODA 1 MİLYON ÜRETİME ULAŞTI

        Skoda, ilk defa bir takvim yılında 1 milyondan fazla araç üretti. 119 yıllık uzun tarihinde 1 milyonluk eşiği 2014 senesinde aşan Skoda, bu başarıların devamını getirmeyi hedefliyor. Skoda’nın şu anda en kapsamlı ürün yelpazesini sunması, aynı zamanda üretim ve satış adetlerinin de yükselmesini sağladı.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ