Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Ekonomi Otomobil Tesla tek şarjla bin km giden elektrikli araba yapacak - Otomobil Haberleri

        HABERTURK.COM / EKONOMİ SERVİSİ

        Elon Musk, Tesla otomobillerin bir veya iki yıl içinde tek bir şarjla bin kilometre (620 mil) yol katedebileceğini, üç yıl içinde de tamamen otomatik olacağını söyledi.

        Tesla CEO'su Elon Musk, geçen hafta Danimarka televizyonunda katıldığı bir programda bazı ilginç öngörülerini paylaştı.Musk, bir soru üzerine şirketinin tek bir şarjla 1000 kilometre veya 620 mil gidebilecek bir otomobili 2017 yılında piyasaya sürmeyi planladığını anlattı.

        Geçtiğimiz ay bir sürücü tek bir şarj ile saatte 24 mil hızla 452,8 mil yol alarak yeni bir rekora imza attı (Söz konusu araç için öngörülen mesafe aralığı 265 mil). Ancak ayrıntı vermese de Elon Musk'ın bahsettiği çılgın projede bu kadar yavaş bir sürüşten bahsedilemeyeceği belirtiliyor.

        Elon Musk ayrıca sürücüsüz araç çalışmalarının da belli bir aşamaya gediğini ifade etti.

        Tesla Model S sahiplerinin halihazırda Musk'ın oto pilot dediği bir yazılım güncellemesi bekledikleri biliniyor.

        Demir Adam lakaplı dahi milyarder Elon Musk, Sürücülere direksiyonsuz sürüş (hands-free mode) keyfi yaşatmak için tasarlanan yazılımın beta testlerinin devam ettiğini kaydetti.

        New York Times gazetesinde geçtiğimiz Mart ayında yer alan bir makalede söz konusu yazılımın yaz aylarında kullanılmaya başlanacağını ancak direksiyonsuz sürüşün yasal olup olmadığı konusunda ciddi sorular olduğu yazılmıştı.

        ÖNCE YASAL ENGELLER AŞILMALI

        Her ne kadar otomatik araç teknolojileri için düzenlemeler yapmaya hazır olsalar da Elon Musk otoritelerin üç yıla kadar sürücüsüz otolara izin vereceklerini düşünmediğini belirtti. Ancak Musk; Bu biraz da pazara bağlı.Bazıları diğerlerinden daha ileride olacak" dedi.

        DANİMARKA'DAN FLAŞ VERGİ HAMLESİ

        2016 bütçe taslağına göre dizel araçları daha çekici hale getirmek isteyen Danimarka hükümeti, elektrikli araçlara süper vergi getirecek. Söz konusu düzenleme Tesla elektrikli otomobillerin fiyatları üçe katlayacak. Örneğin bugün 650 bin Damimarka Kronu'na (yaklaşık 97 bin Dolar) satılan bir Tesla Model S'in fiyatı 1,8 milyon Danimarka Kronu olacak.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ