Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Ekonomi Otomobil Başbakan Yıldırım: Prim ödemeleri yerine kara kutu gelebilir - Otomobil Haberleri

        Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından düzenlenen Çevre Projeleri Açılış Töreni'ne Başbakan Binali Yıldırım da katıldı. Beştepe Millet Kültür ve Kongre Merkezi'nde gerçekleşen tören sonrası Yıldırım, gazetecilerin sorularını cevapladı.

        Yıldırım, esnafla görüştüğünü, esnafın sıkıntılarını dikkate aldığını belirtirken; araçların prim konusuna da değildi. Yıldırım, "Primlerin yüksekliği, kaza yapan araçlara belirli sınırlamalar getirilmesi. Bunlara bakacağız, gözden geçireceğiz. Genel olarak zaten sigorta primleri çok daha yüksekti. Geçen yıl düzenleme yaptık, yüzde 25 geriledi ancak halen yüksek geliyor. Bunun yolu sadece aracı sigorta etmekle olmuyor.

        REKLAM

        Uçaklardaki, gemilerdeki gibi kara kutu konacak. Orta ve uzun vadede, hemen yarın değil. Bu kara kutu ne yapacak? O aracın bütün seyahatinde ne oldu, ne bitti, sollamada hata var mı, hız aşımı, trafik kuralı ihlali var mı? Bunları hep kaydediliyor. İşin sonunda açıyor, bakıyor herkes kusuruna göre oradaki hasarın bedeline ortak oluyor. Ortak sorumluluk oluyor. Öyle olunca fiyatlar da tamamen düşmüş oluyor" dedi.

        Yeni Şafak

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ