Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Ekonomi Otomobil Range Rover Velar fiyatları açıklandı! - Otomobil Haberleri

        Range Rover Velar, Range Rover ailesinin dördüncü üyesi olarak Cenevre Otomobil Fuarı'na bir hafta kala tüm detayları açıklandı.

        Range Rover Velar, Range Rover ailesinin en küçüğü Evoque ile bir üst modeli Sport arasında konumlandırılıyor. 4.803 mm uzunluğa sahip olan Range Rover Velar, 1.930 mm genişliğinde tasarlanıyor. Range Rover Velar yüksekliği ise 1.665 mm ve dingil mesafesi 2.874 mm olarak lanse ediliyor.

        Jaguar F-Pace ile aynı alüminyum mimarinin kullanıldığı Range Rover Velar, 632 lt'lik geniş bir bagaj hacmi sunuyor ve bu hacim, koltukların da yatmasıyla 1.731 lt'ye kadar ulaşabiliyor. Dış görünümünde Evoque ile Sport modellerinin çizgilerini taşıyan Range Rover Velar'ın cam tavanı her iki modelinkinden çok daha şık gözüküyor.

        Biri eğlence sistemi diğeri de klima kontrolü iki ekranı içerisinde barındıran Range Rover Velar, "Touch Pro Duo" olarak adlandırdığı eğlence sistemiyle dört çekirdekli Intel işlemcisi ve 60 GB kapasiteli SSD hard disk imkanı sunuyor.

        550 metre uzaklığa kadar aydınlatabilen Matrix-Lazer LED farlara sahip olan Range Rover Velar, Kuzey Amerika'da satılacak modellerdeki seçenekler arasında 247 HP'lik dört silindirli 2,0 lt benzinli ve 380 HP'lik altı silindirli 3,0 lt benzinlinin yanında 180 HP'lik 2,0 lt turbo dizele yer veriyor. Avrupa'da satılacak modellerde ise benzinli motorlar arasında 180 HP ve 240 HP güce sahip 2,0 lt'lik dört silindirli ile birlikte 250 HP'lik 2,0 lt ve 380 HP'lik 3,0 lt altı silindirli alternatifler yer veriliyor.

        Dizel cephesinde ise tek seçenek bulunuyor. 3,0 lt'lik V6 motor 300 HP güç sunuyor. Terrain Response System ile sürüş yapılan zeminin seçilmesine olanak tanıyan araç, bu sistem sayesinde yapılan seçime göre aracın yükseklik ve çekiş ayarları otomatik olarak ayarlanıyor. Hill Descent Control sistemi ile de yüksek tepelerden yapılan inişlerin güvenli bir şekilde yapılması sağlanıyor.

        Amerika'da 49.900 Amerikan Doları'ndan başlayan fiyatlarla 2017'nin yaz aylarında satışa sunulması planlanıyor.

        REKLAM
        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ