Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Ekonomi Otomobil i30 satışa Nisan sonunda çıkacak! - Otomobil Haberleri

        Hyundai’nin 2007 yılında ilk kez pazara sunduğu kompakt otomobili i30, tamamen yenilendi. Satışına nisan ayının sonunda açılacak olan Autoshow fuarında tanıtıldıktan sonra başlanacak olan yeni i30’un fiyatı da o tarihte açıklanacak. İlk neslinden bu yana dünyada 850 bin, Türkiye’de ise 40 bin adedin üzerinde satış yapan i30, tasarım, donanım, teknolojinin yanında yeni güvenlik ve konfor özellikleriyle ön plana çıkıyor.

        i30, Avrupalı müşterilerin beklentilerine göre, Avrupalı rakipleriyle boy ölçüşecek. Avrupa’da üretilen i30 hakkında açıklamalar yapan Hyundai Assan Genel Müdürü Önder Göker, “Eskisinden 28 kilogram daha hafif yeni i30, tasarım, konfor, iç mekân ve üst düzey güvenlik sistemleriyle kendi adına yeni bir dönem başlatıyor. Aynı zamanda daha düşük hacimli turbo benzinli motorları, geliştirilmiş multimedya ve güvenlik özellikleriyle de öne çıkıyor.”

        Kablosuz şarj imkanı da sunan yeni i30, Apple CarPlay, Android Auto bağlantı özellikleri sunuyor. Otomobil ayrıca, otomatik acil fren sistemi, akıllı hız sabitleyici, aktif şerit takip sistemi gibi en son aktif güvenlik özelliklerini bünyesinde barındırıyor. Ayrıca sürücü dikkat uyarı sistemi ve kör nokta algılama sistemi de mevcut. Açılabilen panoramik cam tavan sunan yeni i30’da kabin içi ses seviyesi oldukça düşürülürken, 395 litrelik bagaj hacmiyle de segmentinde ikinci sırayı alıyor. Yeni i30’da iki adet yeni nesil benzinli motor 100 beygirlik 1.4 MPi, 140 beygirlik 1.4 T-GDI ve bir adet de 136 beygirlik 1.6 litre turbo dizel ünite sunuluyor.

        REKLAM

        YENİ KÜÇÜK SUV YIL SONUNDA GELİYOR

        3. nesil yeni i30’un tanıtım toplantısında konuşan Hyundai Assan Başkan ve CEO’su MongHyunYoo, yılbaşında sürpriz bir şekilde açıkladığı ve ‘fabrikanın sigortası’ olarak nitelendirdiği yeni SUV modeli konusunda görüşme ve gelişmelerin de devam ettiğini söyledi. MongHyunYoo, “İzmit fabrikasından i10 ve i20’nin yanında üçüncü araç olarak üretimi kesinleşen B segmenti yeni SUV’un modeli konusunda Kore ile henüz tam bir karara varılmamasına rağmen bu yıl son çeyrekte kesinlikle açıklanacak.

        Ancak, eylülde Kore’de, ekimde Türkiye’de satışına başlayacağımız yeni bir B segmenti SUV aracımız olacak” diye konuştu.

        Gazete Habertürk

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ