Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Ekonomi Otomobil Europcar Goldcar'ı satın aldı - Otomobil Haberleri
        REKLAM

        Türkiye'de de faaliyet gösteren Paris merkezli Fransız araç kiralama şirketi Europcar, tatil yörelerindeki düşük maliyetli pazara nüfuz edebilmek için Goldcar firmasını satın alıyor.

        İspanya merkezli Goldcar, düşük maliyetli araç kiralama sektörünün Avrupa lideri olarak biliniyor. Europcar'ın satın alma için 550 milyon euro ödeyeceği belirtildi.

        GEÇEN YIL 240 MİLYON EUROLUK CİRO

        50 bin araçlık filosuyla İspanya, İtalya, Portekiz başta olmak üzere 87 lokasyonda operasyonu olan Goldcar, mart ayında Türkiye'de de faaliyete geçmişti.İstanbul Sabiha Gökçen, Ankara, İzmir, Antalya ve Bodrum havalimanlarında ofisi bulunan Goldcar geçen yıl 240 milyon euro satış yapmıştı.

        Goldcar CEO'su Juan Carlos Azcona, Türkiye pazarına girdikten sonra şu açıklamada bulunmuştu:

        İtalyan yatırım grubu Investindustrial kontrolündeki Goldcar, aynı dönemde 48 milyon euro kâr açıklarken, Europcar satın alma sonrası 2020 itibarıyla 30 milyon kâr artışı bekliyor. Satın alma sonrasında Europcar operasyonları içerisindeki düşük maliyetli bölgelerin ağırlığı yüzde 15 düzeyine gelecek.

        6 AYDA 4 YILLIK HEDEF GERÇEKLEŞTİ

        Europcar hisseleri satın alma duyurusunun yapılmasıyla birlikte yüzde 3.4 yükselere 12.46 eurodan işlem gördü. Goldcar anlaşması, geçen yıl göreve gelen CEO Caroline Parot yönetiminde agresif büyüme stratejisi belirleyen firmanın dördüncü büyük satın alma işlemi oldu.

        REKLAM

        Europcar daha önce İrlandalı ve Danimarkalı bayiliklerini satın almasının yanı sıra Alman BuchBinder firmasını da bünyesine katmıştı. Financial Times'a konuşan Parot, an itibarıyla en önemli satın alma işlemlerini geride bıraktıklarını ve bundan sonra daha küçük alımlarla ilerleyeceklerini açıkladı.

        • Caroline Parot - Europcar CEO

        2016 yılında 2.2 milyar euro gelirinin yüzde 11.8 oranında kâr eden Europcar, 2020 yılı hedeflerinde gelirlerini 3 milyar euro üzerine çekti ve kâr oranında gözünü yüzde 14 seviyesine dikti.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ