Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Ekonomi Otomobil İkinci el otomobilde ekspertiz etkisi! - Otomobil Haberleri

        HABERTURK.COM EKONOMİ SERVİSİ

        2008 yılında yaşanan global krizin etkisiyle tüm dünya gibi otomotiv sektörü de sarsıldı. Sıfır otomobil satışları krizden ağır darbe aldı. Sektörün 2011’de yapılacak seçimlerden de nasıl etkileneceğinin belli olmaması otomobil alacakların gözlerini farklı arayışlara çeviriyor.

        Sıfır kilometre araçlara talebin azalmasının nedeni yaşanan talep yoğunluğu ve arz sıkıntısı olarak gösteriliyor. Araç stoklarının yetersiz kalması ve bunun devamında ortaya çıkan uzun teslimat süreleri tüketiciyi haliyle ikinci el otomobil piyasasına yönlendirdi.

        İkinci el piyasasında ise yıllardır süregelen başka bir problem dikkat çekiyor; otomobillerin satıcıların belirlediği fiyatlar üzerinden satışa çıkması, bu satışların internet üzerinden yapılması fiyatlarda dalgalanmalara yol açıyor. Arabasını satmak isteyen kişi bu fiyatı görüp, fiyat artırımında bulunuyor ve kişi arabasını satamayabiliyor. Öte yandan bir icra ihalesinde aynı otomobil neredeyse üçte biri fiyatla satılabiliyor.

        EN BÜYÜK SORUN FİYAT DALGALANMALARI

        Uzmanlara göre bu aşırı fiyat dalgalanmalarının ortadan kalkması için ikinci el otomobil alım/satım sitelerinde aslında ekspertiz raporunun yer alması gerekiyor. İşte bu açıdan icra ihaleleri otomobil alacaklar için önemli fırsatlar sunuyor. Ekspertizler tarafından belirlenen icra ihalesi muhammen bedelleri, fiyatların piyasa değerini tamamen yansıtmasını sağlıyor. icralık.com'dan aldığımız bilgilere göre şu sıralar icra ihalelerinde 450 adet otomobil ve jeep, 40 adet otobüs, 420 adet kamyon ve kamyonet, 35 adet çekici bulunuyor.

        İşte aynı model arabalar için fahiş fiyat farkı örnekleri
        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ