Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Ekonomi Otomobil Yeni model geliyor - Otomobil Haberleri

        Renault Latitude'ün tanıtımında konuşan Renault Mais Genel Müdürü İbrahim Aybar, 2011 yılının ilk lansmanına Latitude modeli ile başladıklarını belirtti. Aybar, Latitude'ün Renault-Nissan İttifakının yeni ve üst gam bir ürünü olduğunu dile getirerek, bu aracın 50'den fazla ülkede satışa sunulduğunu kaydetti.

        Otomobilin oldukça uzun ve geniş boyutları olduğuna işaret eden Aybar, otomobilin göz alıcı bir tasarımla ortaya çıktığını, iç mekanda çok yüksek bir işçiliğin göze çarptığını ve otomobilin içinin de dışının da büyük olduğunu anlattı.

        Aybar, bu otomobili iki motor seçeneğiyle Türkiye'de lanse edeceklerini belirterek, bu seçeneklerin, 110 beygir 1.5 litre ile 175 beygir 2.0 litre, dizel motorlar olduğunu kaydetti.

        Latitude ile 3 yıllık veya 12 bin kilometre garanti sunduklarını ifade eden Aybar, bu otomobilin tamamen global bir üretimin ürünü olduğunu, hem Nissan'ın hem de Renault'nun teknik birikimlerinden faydalanılarak iyi bir sentez oluşturulduğunu söyledi. Aybar, Latitude ile üst orta sınıf sedanda ilk defa bir ürün ortaya koyduklarına işaret ederek, “Bu otomobille müşterilerimizin bizden beklediklerinin yanıtını biz müşterilerimizden alacağız. Onların eğilimi, talebiyle satış rakamlarını daha sonra tahmin eder olacağız. Şu anda satış konusunda hiç bir tahmin yapmamaya kararlıyız. O kadar büyük iddialar falan söylemiyoruz. Ama iyi şeylerin olacağını bekliyoruz. Satış için hedef rakam vermiyorum. Çünkü bu araç üst segment bir araç, bizim için bu segmentte ilk sedan araç. Onun için yaşayacağız ve göreceğiz” dedi.

        Ranault Laguna'nın Hatchback olduğunu anımsatan Aybar, Laguna ile yıllardır üst orta sınıfta Hatchback olarak varolduklarını, şimdi ise bu segmente sedan olan Latitude ile girdiklerini belirtti. İbrahim Aybar, 70 bayii ile 7 tane şubeleri olduğunu anımsatarak, şu anda ilk lansman siparişleri ile birlikte yaklaşık 160 tane Latitude'ün geldiğini, fabrikaya satış adetlerine ilişkin henüz sipariş geçmediklerini, müşterilerin talebine göre, belirli bir hacim belirleyip, yıllık kota vereceklerini anlattı.

        MESAJIMIZ FİRST CLASS YOLCULUK

        Aybar, “Bu aracı filo kullanıcılarına da kanaat önderlerine de test ettireceğiz. Onların eğilimlerine göre biz de yöneleceğiz. Ama bir iddia ile ortaya çıkmadığımızın altını çiziyorum. İddiamız şu; bu araç herkese birinci sınıf yolculuk yaptıracak. Mesajımız First Class yolculuk” dedi.

        50'den fazla ülkede Renault Latitude'nin satışa sunulacağını vurgulayan Aybar, bu otomobilin ağırlıklı olarak Batı Avrupa, körfez ülkeleri ve Rusya'da satılacağını kaydetti. Aybar, Renault Latitude, Renault-Samsung-Motors'un Busan fabrikasında üretildiğini belirterek, özellikle Avrupa dışında olmak üzere tüm dünyada satılmaya dönük olarak tasarlanan Renault Latitude'nin, Renault'nun uluslararası sedan gamını taçlandırdığını anlattı. Aybar öncelikli hedeflerinin sektör olarak bu yıl geçen yılki kadar satmak olduğunu ifade ederek, bunu gerçekleştirmek için çalışacaklarını bildirdi.

        SEGMENTİNİN EN UZUN ARACI

        Otomobille ilgili şu bilgiler verildi:

        “Segment üstü çarpıcı boyutları, gücünü ifade eden ön yüzü, sağlam ve dinamik arka tasarımı ile Renault Latitude, göz alıcı tasarım ile zarafeti birleştiriyor. Cömert boyutları sıcak ve geniş bir iç mekân sunuyor. Arkadaki yolcular segmentin en geniş arka diz mesafesinden yararlanıyorlar. Latitude, yolcularının konforu ve rahatlığına dönük havayı temizleyen ve rahatlatıcı iyonizör sistem, 2 farklı seçeneği ile araç içi parfüm özelliği, hem öndeki hem arkadaki yolcuların bağımsız olarak sıcak ve soğuk hava ayarı yapabilmelerini sağlayan 3 bölgeli elektronik klima ve 4 modlu masajlı sürücü koltuğu gibi özellikler sunuyor. Renault Latitude, segmentinin en uzun aracı olarak dikkati çekiyor. Diğer donanımlar ile Renault Latitude, Carminat TomTom® Navigasyon, “3D Sound by Arkamys” ve “Bose Sound System” ile eksiksiz bir müzik ve ses sistemi, Bluetooth ve USB Connection, geri görüş kameralı ön ve arka park sensörü, Bi-xenon farlar, Renault eller serbest kart sistemi ve elektronik park freni ile konforu pekiştiriyor.

        Performanslı ve sessiz 110 beygir dCi ve 175 beygir dCi iki farklı güç kademesinde sunuluyor. Tutumlu manuel şanzımanlı 110 beygir versiyonu karma parkurda 129 gram karbondioksit emisyon değeri sergiliyor. Otomatik versiyonunda ise esnek ve performanslı dCi 175 beygir sadece 100 kilometrede 6,5 litre tüketiyor.

        Renault'nun üst gam modellerinin tamamında olduğu gibi Latitude de 150 bin kilometre veya 3 yıl üretici garantisinden ve 12 yıllık paslanmama garantisinden yararlanılıyor.”

        Sürücü koltuğunun sırtlığı içine yerleştirilmiş 5 pnömatik tüp, 4 farklı masaj tipi (sürekli veya rastgele ve düşük veya yoğun şiddetli) sunuyor. Havanın yumuşaklığı, sırt boyunca hassas ve senkronize hareketlerle birleşince, bu koltuk gerek uzun yolculuklarda gerekse yoğun şehir trafiğinde, büyük bir sessizlik içinde eşsiz bir konfor sağlıyor.

        Sol elin altındaki kumandalar, sürücünün masaj hava yastıklarını, belirlenmiş üç bölgeye göre (kürek kemikleri, sırtın ortası ve bel) şişme değerlerini arttırarak veya azaltarak aktive etmesini, mevcut 4 farklı masaj modu arasından kendisine en uygun olanı seçmesini ve koltuk ısıtmayı hizmete alıp almamasını sağlıyorlar.

        AA

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ