Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Ekonomi Otomobil Nissan, 'Datsun' ismi ile yeni pazarları hedefliyor - Otomobil Haberleri

        Japonya'daki ekonomik sıkıntılardan az etkilenen Nissan, 2014 yılına kadar Hindistan, Endonezya, Rusya gibi gelişmekte olan ülkelerin pazarlarına farklı bir strateji ile girecek. Japonya'nın ekonomi gazetelerinden Nihon Genzai'ın haberine göre, Nissan , 'Datsun' adı altında 6 bin dolar civarında satışa sunacağı yeni modeller üreterek, gelişmekte olan ülkelerin pazarlarına girecek. Nissan Motor, böylelikle lüks araba markası 'Infiniti'den sonra üçüncü markasını da pazarda yer alacak.

        Haberde Nissan'ın gireceği pazarların özelliğine göre farklı strateji gözeteceği belirtildi. Endonezya ve Hindistan'da 300 bin rupiden (yaklaşık 6 bin dolar) satışa sunacağı otomobillerin yedek parçalarını söz konusu ülkelerde üretecek. Rusya pazarına Renault ile beraber girecek olan Nissan, Rus sanayisi AvtoVAZ'ın kaportasını kullanacak. Otomobillerde fiyatı düşürmek için garanti süresinde değişikliğe gideceğini duyuran Nissan, güvenlik ve kaliteden ödün vermeyeceğini belirtiyor.

        ESKİ MARKAYA MAKYAJ

        1910 yılında üç ortaklı olarak kurulan Datsun, eskiden Avrupa ve ABD'de satış yapan bir marka iken zamanının Japon Hükümetinin politikaları sonucu geride kalmış ve ismini Nissan olarak değiştirmişti.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ