Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Ekonomi Otomobil Ekonomi Sınıfı Dikkat! İkiden çok el değmiş olabilir - Otomobil Haberleri

        HT EKONOMİ / HAKAN ÖZENEN / OTOMOBİLLİ HAYAT TÜYOLARI - 3

        Kullanılmış bir otomobil satın alıp mutsuz olmak istemiyorsanız, mümkünse bütün bakımlarını serviste görmüş bir otomobili biraz daha pahalıya alın. Değilse bazı basit kontrolleri yaparak ya da yaptırarak kandırılmanın önüne geçin

        En temiz kullanılmış otomobil ilk sahibini tanıdığınız birinden alınır. Bu kişinın yakın arkadaş olması ise birinci tercih nedenidir. Bunun dışında satın alacağınız bütün kullanılmış otomobillerde ise işinizi şansa bırakacağınız gibi, araştırıp soruşturup, riski en aza indirmeniz de mümkündür. Kullanılmış bir otomobilin başına gelmiş en ciddi hasarlar görünmeyen yerlerinde olabilir. Bu tip hasarlar yanında, günümüzde adeta bir şehir efsanesi haline gelmiş olan 'boyalı araç' solda sıfır bile kalabilir. Karteli delinmiş, şanzımanı dağılmış, hararet yapmış ve yatak sarmış bir araç, çamurluğu boyanmış bir araçtan daha fazla sıkıntı yaratır, asla unutmayın! Satın alacağınız aracı yetkili servise götürüp en fazla 200 TL karşılığında kontrol ettirip daha büyük para kaybetmenin önüne geçebilirsiniz. Kullanılmış bir aracı en iyi servis kitapçığından takip edersiniz. Günümüzde araçların garanti süreleri uzadıkça, yetkili servise gitme zorunluluğu da ister istemez artıyor. Bu yüzden, çok yaşlı olmayan kullanılmış araçları tercih ederken mutlaka periyodik bakım kitapçığını da görmek isteyin.

        BAKIM KİTABINI MUTLAKA İSTEYİN

        Hiç olmazsa garanti süresinde yetkili serviste bakım gördüğü kanıtlanamayan araçtan uzak durun. Türkiye'de pek çok araç sahibi nedense servis kitapçıklarını kaybediyor. Ancak servisler bakım yaptıkları araçları, plakası değişmiş bile olsa motor ve şasi numaralarıyla kaydediyorlar. Yani hangi tarihte ne tip müdahalelere maruz kaldığını servisten rahatlıkla öğrenebilirsiniz.

        Mümkünse ‘büyük bakım’ geçirmiş 2. el tercih edin

        Belli markalarda, 60, 80 ya da 100 bin gibi kilometreler büyük bakım gerektirir. Her yüksek kilometreli araç, satın alınmaz değildir. Zamanında bakım görmüş, yürüyen parçaları çok yıpranmadan yenilenmiş, bujileri, yağı, filtreleri zamanında işin ehli ustalar tarafından değiştirilmiş araçlar, fazla kilometre yapmış da olsalar kullanılmış olarak satın alınabilirler. Ancak debriyaj baskı balatası, triger kayışı gibi büyük masraf gerektiren bakımları yapılmamış, aşınmış lastikleri değişmemiş bir araç alıyorsanız, bunları pazarlık konusu yapıp fiyatı aşağıya çekmeniz menfaatinize olur.

        Tüketim hesabı nasıl yapılır?

        Bir aracın ne kadar yakıt tükettiğini yakıt ibresinin hareketinden anlamak mümkün değildir. Bunun için aracın deposunu önce tamamen doldurun. Hava yapan depolarda bazen deponun tam dolması için bir süre beklemek gerekebilir. Belli bir kilometre yaptıktan sonra, depoyu yine aynı şekilde tam dolana kadar fulleyin. Şu formülü kullanarak tüketiminizi hesaplayın:

        ÖRNEK: Alınan yakıt 45 litre, yapılan yol 610 km. 45/610: 0.73x100: 7.37 litre/ 100km ortalama yakıt tüketimi. Çıkan 7.37 litreyi benzinin litre fiyatı olan 4.6 ile çarpıp 100'e böldüğünüzde çıkan 0,33 kuruş ise aracınızın bir kilometre için ihtiyaç duyduğu yakıtın para karşılığıdır.

        YARIN: Yeni kasko sigortaları neler getiriyor, nelere dikkat etmeli?

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ