Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Ekonomi Otomobil İkinci el araç sahipleri dikkat! - Otomobil Haberleri

        Bursa Oto Galericileri Sitesi (Oto-Koop) Başkanı Rasim Hazar, yüksek kilometreli araçları ucuza satın alıp sayaçlara müdahale ederek yasadışı yoldan kazanç sağlamanın yaygınlaştığı ve çeşitli şirketlerin yenilemek için çok sayıda hizmet aracını satışa çıkardığı yılın son aylarında bu tür dolandırıcılıkların daha da artabileceği uyarısında bulundu.

        Hazar, piyasada son aylarda ikinci el otomobil bulmanın güçleştiğini, hemen herkesin, çeşitli şirketlerin genel olarak yıl sonunda satışa çıkardığı, filolarındaki eskiyen hizmet araçlarını beklediğini söyledi.

        Özellikle bu araçların kilometrelerinin çok yüksek olduğuna dikkati çeken Hazar, bazı fırsatçıların yasadışı olmasına rağmen "yüksek kilometreleri" düşürüp daha fazla kazanç elde etme yoluna gitiğini ve bu konuda tüketicilerin çok dikkatli olması gerektiğini anlattı.

        Hazar, aracın boyası ve kaportası kadar kilometre kontrolünün de son derece önemli olduğunu, tüketicilerin, satın alacakları aracı mutlaka ilgili yerlerde test ettirmeleri gerektiğini ifade etti.

        AA

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ