Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Ekonomi Otomobil Çevreci Araçlar Skoda bisiklet modellerini de Türkiye'de satışa sunacak - Otomobil Haberleri

        AUTOSTART - Hakan ÖZENEN/HT EKONOMİ

        Kriz dönemleri sadece premium segment değil aynı zamanda ‘makul fiyata optimum konfor’ sunan otomobil satışlarına olumlu etki ediyor. Türkiye binek otomobil pazarı yılın ilk 5 ayında yüzde 23.66 oranında küçülürken, Skoda markası gerçekleştirdiği 4 bin 422 adetle geçen yılın üzerinde bir rakama ulaşırken, pazar payını da yüzde 56,6 oranında büyüterek yüzde 3.40’a çıkarttı.

        Yüce Auto Genel Müdürü Tolga Senyücel bu başarıda birbiri ardına sundukları yeni modellerle birlikte marka imajının yükselmesini gösterdi. Senyücel önümüzdeki aylardan itibaren de hedef müşteri gençlere yönelik olarak otomobil satış noktalarında Skoda markalı bisiklet satmaya da başlayacaklarını açıkladı. Senyücel 2015’in Skoda için yeni modelleri pazara sunma yılı olacağını belirterek, “Yeni Suberp ve Fabia bugüne dek Skoda’yı görüş alınana almamış müşterilerin ilgisini çekecek” dedi.

        ‘Skoda’nın asırlık bisiklet birikimini Türk gençlerine sunmak istiyoruz’

        Önümüzdeki aylarda bisiklet pazarına girmeyi planladıklarını ve bunun için Çek Cumhuriyeti’ndeki merkezle görüşmelerini sürdürdüklerini anlatan Tolga Senyücel, bu pazarda hedeflerinin kâr değil, imaj olduğunu söyledi. “Bu pazarda kâr sağlamaktan öte bize kazandıracağı katma değer, imajımıza ve ürün bütünlüğümüze sağlayacağı katkıdan ötürü bulunmak istiyoruz” diyen Senyücel, “Skoda markasının doğuşu bisiklete dayanıyor. Türkiye’de de Skoda’nın genç, dinamik ve doğa odaklı bir marka olduğu algısını güçlendirmek istiyoruz. İlk dönemde ticari kazanç kaygısı gözetmeyeceğiz. Tabii ki zarar etmek kimse istemez ama Skoda bisiklet markasının müşteri algısına çok olumlu katkısı olacağını düşünüyorum” dedi. Senyücel bisikletin, Skoda’nın genç, dinamik ve çevreci bir marka olduğu algısıyla birikimini Türk gençlerine sunmak istediklerini söyledi.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ