Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Ekonomi Para Krediler Ziraat Bankası: Doğal afetten zarar gören tarımsal üreticilerin yanındayız - Para Haberleri

        Ziraat Bankası, doğal afete maruz kalan tarımsal üreticileresağlanan erteleme ve yapılandırma imkanlarıyla ilgili yazılı biraçıklama yaptı.

        Banka, 2013 yılından bu yana uygulanmakta olan yapılandırmaprogramları ile çeşitli sebeplerden dolayı kredi geri ödemeleriniyapamayan üreticilere, daha uzun ve esnek vadelerde geri ödeme vedevam eden faaliyetlerinin finansmanına yönelik yeni kredi kullanmaseçenekleri sunularak karşılaştıkları ekonomik zararların uygunkoşullarda telafi edebilmesine imkan tanındığını bildirdi.

        Ziraat Bankası'ndan yapılan açıklamada şöyle denildi: "Son günlerde tarımla ilgili meslek örgütlerinin bir kısmıtarafından, doğal afetler nedeniyle gelir kaybına uğrayan üreticilerinZiraat Bankası’na ve Tarım Kredi Kooperatiflerine olan borçlarınailişkin bir yıllık ertelemelerin üreticilerin borçlarını ödemesi içinyeterli olmadığı, borçların 4-5 yıla varan sürelerde ödenebilmesineimkan tanıyan düzenlemelerin yapılması gerektiği konusundaaçıklamalarda bulundukları görülmektedir.

        Söz konusu açıklamalar nedeniyle tarım kesimindeki üreticilerinZiraat Bankası’na olan borçlarının ertelenmesi ve yapılandırılmasıkonusunda kamuoyunun tekrar bilgilendirilmesi adına aşağıdakiaçıklamaların yapılması gereği doğmuştur.

        Doğal afetlere maruz kalınması nedeniyle gelir kaybına uğrayanüreticilerin Ziraat Bankası’na ve Tarım Kredi Kooperatiflerine olanborçları ertelenebilmektedir.

        Ziraat Bankası tarafından daha önce de kamuoyu ile paylaşıldığıüzere;

        Son iki yıldır Ziraat Bankası tabii afet, maliyet artışı-gelirazalışı gibi etkenler nedeniyle nakit akışı bozulan ve kredi geriödemesini vadesinde yapamayan veya ödeme güçlüğü yaşaması muhtemeltarımsal üreticilere likidite gücü kazandırmak için,

        * Mevcut borçları 5 yıla kadar yapılandırarak, uzun ve esnekvadeler ile uygun koşullarda geri ödeme,

        * Tarımsal üretim faaliyetlerinin devamlılığını sağlamak içinilave işletme kredisi kullanma, olanağı sağlanmaktadır.

        Böylece, 2013 yılından bu yana uygulanmakta olan yapılandırmaprogramları ile çeşitli sebeplerden dolayı kredi geri ödemeleriniyapamayan üreticilere daha uzun ve esnek vadelerde geri ödeme vedevam eden faaliyetlerinin finansmanına yönelik yeni kredi kullanmaseçenekleri sunularak karşılaştıkları ekonomik zararların uygunkoşullarda telafi edebilmesine imkan tanınmaktadır.

        Tarımsal üretimin ülkemizdeki en büyük destekçisi olan ZiraatBankası tarım kesimindeki üreticilere olan finansal desteğini endoğru, en hızlı ve en uygun şekilde sunmaya devam edecektir."

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ