Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Ekonomi Para Piyasalar S&P'ye göre aynı kredi notunu paylaşan Türkiye ve Endonezya zıt yönlere gidiyor - Para Haberleri

        Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Standard and Poor's (S&P), Türkiye veEndonezya'nın paylaştıkları tüm benzerliklere rağmen, kredibiliteaçısından zıt yönlere ilerlemekte olduklarını, bunun temel nedeninin depolitika eğilimleri ve dış politika farklılıkları olduğunu bildirdi.

        S&P, Türkiye ve Endonezya'yı karşılaştırdığı raporunda, "Heriki ülke de küresel likidite ve yatırımcı güvenindeki kırılganlıklarakarşı kırılgan, ancak Türkiye'nin yüksek dış borçluluğu ve büyük finansman ihtiyaçları gelişmekte olan ekonomilerden gelişmişolanlara doğru sermaye akışı değişimlerinin hızlanmasına karşı daha hassas olmasını yol açıyor" ifadelerini kullandı.

        Türkiye ve Endonezya için yabancı para cinsinden kredi notlarınınBB+ olduğunu belirten S&P, ancak Türkiye için görünümü 2014 yılıbaşlarında 'durağan'dan 'negatif'e, Endonezya için ise Mayıs 2015'te 'durağan'dan 'pozitif'e revize ettiklerini hatırlattı.

        S&P, Endonezya'nınbüyük gelişmekte olan piyasalar arasında 'pozitif' görünüme sahip2 ülkeden biri olduğunu da vurguladı.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ