Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Ekonomi Para KOBİ'ler bankaların gözdesi oldu - Para Haberleri

        Halkbank KOBİ Pazarlama Daire Başkanı Hakan Başaran, bankaların KOBİ'lere tekrar kredi vermek için adeta yarışa girdiğini belirterek, ''Bankacılıkta rekabet ortamı arttı'' dedi.

        Başaran, bir etkinliğe katılmak üzere geldiği Adana'da, AA muhabirine yaptığı açıklamada, 2008'in son çeyreğinde başlayıp, 2009'da etkisini sürdüren küresel ekonomik krizden dolayı daralan ekonominin toparlanma sürecine girdiğini belirtti.

        Sektörü etkileyecek düzeyde kredi geri dönüşlerinin olmadığını ifade eden Başaran, aksine bankaların işletmelere tekrar kredi verme eğilimine yöneldiğini bildirdi.

        Şu anda bütün bankaların KOBİ'lere tekrar kredi vermek için yarıştığını ifade eden Başaran, ''Bankacılıkta rekabet ortamı yeniden arttı. Gelecek dönemin daha iyi olacağını düşünüyoruz. Bankalar kar ediyorsa bir şekilde reel sektör de kar edecek. Bu karşılıklı bir iş'' dedi.

        Başaran, geçen yıl KOBİ kredilerini en fazla artıran bankanın Halk Bankası olduğunu ifade ederek, kredilerde 2-2,5 milyar liralık artış sağladıklarını vurguladı.

        Kriz döneminde sektörde KOBİ kredileri toplamda düşerken, bankalarının KOBİ kredilerini yüzde 20 civarında arttırdığına dikkat çeken Başaran, şöyle devam etti:

        ''2009 rakamları içerisinde bankamızın toplam kredi büyüklüğünün yüzde 38'ini KOBİ kredileri oluşturdu. Bankaların kredi oranları içerisindeki KOBİ kredi rakamlarına baktığımızda bizim rakamımız en yüksek. KOBİ kredisi portföyü içindeki payımızı yani sektördeki pazar payımızı yüzde 10'lardan yüzde 14'e getirdik. Kredili firma sayımız 380 bin civarında. Ciddi bir portföy büyüklüğümüz var. O yüzden KOBİ;lere olan desteğimiz bu sene de devam edecek.''

        Başaran, toplam kredilerde yüzde 20-25 oranında büyüme hedeflerinin olduğunu da sözlerine ekledi.

        AA

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ