Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Ekonomi Para YARGI KARARIYLA TESCİLLENDİ: DİNÇ BİLGİN VE ÖNAY BİLGİN MÜFTERİ! - Turgay Ciner ve Kenan Tekdağ'a iftira atanlar ceza aldı - Para Haberleri

        Dinç Bilgin ve Önay Bilgin’in Turgay Ciner ve Avukat Kenan Tekdağ’a hukuken geçersiz belgeler kullanarak iftira attıkları ve yargıyı kandırmaya kalkıştıkları yargı kararıyla tescillendi.

        Şişli 9. Asliye Ceza Mahkemesi’nde bugün görülen davanın son duruşmasına Turgay Ciner ve Kenan Tekdağ adına avukat Zuhal Dönmezer Çakıroğlu katıldı. Dinç Bilgin’in hazır bulunduğu duruşmada Cumhuriyet Savcısı Erol Demirtaş, sanıklar Dinç Bilgin ve Önay Bilgin’in mahkumiyetini istedi. Hakim Hilmi Aslan da Cumhuriyet Savcısı Demirtaş’ın mütalaası doğrultusunda sanıkların, hukuk dışı belgelerle Turgay Ciner ve Kenan Tekdağ’ı sahtecilikle suçlamak suretiyle hukuka aykırı başvurularının iftira suçunu oluşturduğu gerekçesiyle 10’ar ay hapis cezası verdi.

        Bu kararla TMSF'ye verdiği belgelerin hukuken geçersizliğini kanıtladığı halde Dinç Bilgin'in inkâr ettiği iki adet protokolün gerçek olduğu ve Bilginler'in imzasını taşıdığı mahkeme kararıyla tespit ve tescil edilmiş oldu.

        Dinç Bilgin ve Önay Bilgin hakkında yine hapis istemiyle devam eden başka davalar da var. Önay Bilgin, evinde 70’e yakın vahim silah bulundurmaktan dolayı İstanbul 6. Asliye Ceza Mahkemesi tarafından 6 yıl hapis cezasına da mahkum edilmişti. Dava şu an Yargıtay incelemesinde bulunuyor.

        Ayrıca Dinç Bilgin ve Önay Bilgin hakkında Etibank’ı dolandırmak ve zimmet suçlarından açılan davada da Cumhuriyet Savcısı, suçun sabit olduğu gerekçesiyle her iki isim için 16’şar yıl hapis cezası istemişti. Söz konusu davanın 27 Temmuz’da yapılacak duruşmasında karar çıkması bekleniyor.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ