Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Ekonomi Para Yeni Doblo Amerika'ya ihraç edilecek! GALERİ - Para Haberleri

        Fikri mülkiyet hakları Tofaş’a ait olan Fiat Doblo, 2013 yılından itibaren Ram markasıyla Kuzey Amerika pazarında da satılacak. 2020’ye kadar 190 bin adet üretilecek aracın ihracat geliri 3 milyar doları bulacak. Doblo’nun ihracat geliri ise aracın model ömrü boyunca 11 milyar dolara çıkacak.

        Ram markasının devreye girmesiyle üretim yaptığı marka sayısı, Fiat, Peugeot, Citroen, Opel ve Vauxhaul’la birlikte 6’ya çıkan Tofaş, bu yeni markaya yaklaşık 160 milyon dolarlık bir ek yatırım yapacak. Tofaş, Kuzey Amerika pazarı için yılda yaklaşık 26 bin adet araç üretecek. Ancak fabrikada bu bölge için üretim yapmak üzere 30 bin adetlik yeni kapasite yaratıldı ve ağustos ayı sonundan itibaren Doblo üretim hattının boyu uzatılarak üretim için ilk hazırlıklara başladı.

        Tofaş, Yeni Doblo’yu, Kuzey Amerika ve Kanada pazarlarında Chrysler’a ait Ram markası ile satışı için iyiniyet mektubu imzaladı.

        Tofaş’tan KAP’a yapılan açıklamada şu bilgiler verildi: "Şirketimiz, 2009 yılında üretimine başladığı, Yeni Doblo aracın, Kuzey Amerika ve Kanada pazarlarında Chrysler Grubuna ait Ram markası ile satışına yönelik bir iyiniyet mektubu imzalamıştır.

        2013 yılı ilk yarısında başlaması ve 7 yıl sürmesi öngörülen proje ile toplam 190 bin adet araç ihracatı planlanmaktadır. Yeni Doblo model aracın Kuzey Amerika ve Kanada pazarlarına uygun olarak geliştirilmesi ve kapasite artışı için 160 Milyon Dolar yatırım yapılması öngörülmektedir."

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ