Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Ekonomi Para 10 milyon liralık "gül vadisi"! - Para Haberleri

        Süleyman Demirel Üniversitesi (SDÜ) tarafından hazırlanan ve Kalkınma Bakanlığınca kabul edilen 10 milyon lira maliyetli Gül Vadisi Projesi kapsamında Isparta'da Gül Müzesi ile Gül Araştırma Merkezi kurulacak.

        Isparta Valiliği Göl Toplantı Salonunda düzenlenen ''Gül Vadisi'' projesi protokol imza töreninde konuşan Vali Oğuz, '' Dünya gül başkentinde SDÜ de durumundan vazife çıkartıp 'madem burası dünya gülünün başkenti, bu konuma uygun gül vadisi projesi üretelim'' dedi. İlk defa Isparta'da devlet tarafından desteklenen, SDÜ tarafından yürütülen ve BAKA'nın desteği ile gerçekleştirilen bir proje yürütülüyor'' dedi.

        "YILDA 5 MİLYON LİRA GELİR BEKLİYORUZ"

        SDÜ Rektörü Prof. Dr. İbicioğlu da ''Gül Vadisi'' projesinin Türkiye'de örnek gösterilen bir proje olduğunu söyledi.

        Projenin üniversitenin güney sınırları içerisindeki 137 bin metrekare alanda gerçekleştirileceğini anlatan İbicioğlu, şunları söyledi:

        ''Projenin başlangıç maliyeti 10 milyon 667 bin bin liradır. İlk etapta BAKA, bunun 8 milyon lirasını destek olarak sunacak. Projelerimiz içerisinde sağlık tesisleri, yap işlet devret modelleri ile gerçekleştirilecek. Projeden önümüzdeki yıllarda yılda ortalama 5 milyon lira gelir elde etmeyi planlıyoruz.''

        Konuşmaların ardından proje ortakları, Gül Vadisi ile ilgili protokolü imzaladı.

        Proje kapsamında oluşturulacak vadide Gül Müzesi ile Gül Araştırma Merkezi kurulacak, burada gül satış reyonları ve kozmetik ürünlerle ilgili bölümler yer alacak.

        AA

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ