Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Ekonomi Para Piyasalar altın fiyatları düşüyor - Para Haberleri

        Uluslararası piyasada altının onsu 16 mayıs 2012 tarihinden beri gördüğü en düşük seviye olan 1.527 dolara kadar geriledi. Altın fiyatları böylece 11 ayın en düşük seviyesine gerilemiş oldu.

        Güne satıcılı başlayan altının onsu, uzmanların dikkati çektikleri 1.550 dolar desteğinin kırılmasının ardından artan satış baskıları ile dünkü kapanışa göre yaklaşık yüzde 2 oranında değer kaybederek 1,527 dolara kadar geriledi. Altının onsu 5 Ekim 2012 tarihinde gördüğü 1.796,05 dolar seviyesinden başladığı düşüş trendini aralıklı olarak devam ettiriyor.

        DÜŞÜŞ İVME KAZANDI!

        Gerek küresel risk iştahının artması gerekse büyük yatırım fonlarının çıkışının altın fiyatı üzerindeki baskıyı artırdığını ifade eden analistler, tepki yükselişlerinin sınırlı kalmasının ardından düşüşün ivme kazandığını kaydediyor.

        Altının onsu yatırımcısına ekim ayından bu yana yaklaşık yüzde 15 oranında kaybettirirken, yılbaşından bu yana da kaybı yüzde 9'a yaklaştı. Altının onsunun 2011 yılında gördüğü 1.921 dolar seviyesindeki tarihi zirvesinden bu güne kadar 3 kez gerilediği 1.520'li seviyelerden gelen tepki alımlarıyla toparladığına dikkati çeken analistler, buna rağmen büyük yatırım fonlarının altın pozisyonlarını azaltmaya devam etmesi durumunda bu uzun vadeli kritik desteğin kırılabileceğini kaydediyor.

        Altının onsunda 1.530 dolar desteğinin altında kalınması durumunda orta vadede 1.480 dolar seviyesinin gündeme gelebileceğini tahmin eden analistler, olası tepki alımlarında 1.570 dolar seviyesinin aşılıp aşılamayacağının izlenmesini tavsiye ediyor.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ