Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Ekonomi Para Piyasalar piyasalarda son durum - Para Haberleri

        Borsa İstanbul 100 (BIST 100) endeksi günü 1.359 puanlık düşüşle 83.038 puandan tamamladı. Borsa İstanbul'da işlem gören hisse senetleri, dünkü kapanışa göre ortalama yüzde 1.61 oranında değer kaybetti, toplam işlem hacmi ise 2.3 milyar lira oldu. Son bir kaç gündür endeksin küresel piyasalardan pozitif yönde ayrışmasını sağlayan ve düşüşleri sınırlayan banka hisselerinin 2. seansta hızlı bir şekilde düşüşe geçmesiyle endeks, gün içi desteklerini kırdı ve bir ara 82.610 puana kadar geriledi.

        Bankacılık endeksi günü yüzde 1.87 oranında düşüşle tamamlarken holding endeksi de yüzde 1.90 oranında değer kaybetti. Borsa İstanbul'da son bir kaç haftada yükselişlerde endeks üzerinde ağırlığı yüksek sınırlı sayıda hisse senedinin pozitif seyrettiği görülürken, bugün satışların genele yayılması dikkati çekti.

        BORA NEDEN DÜŞTÜ?

        Analistler, ABD ve Avrupa hisse senedi piyasalarının kısa vadeli destek seviyelerini aşağı yönlü kırması ve gelen tepki alımlarının sınırlı kalmasıyla yurtiçinde de negatif havanın hakim olduğunu belirtiyor. Son açıklanan makro ekonomik verilerin ardından ekonomik aktiviteye yönelik endişelerin ağır bastığını ifade eden analistler, önümüzdeki hafta açıklanacak PMI ve diğer makro ekonomik verilerin genel yön üzerinde belirleyici olacağını tahmin ediyor.

        Bu arada Merkez Bankası'nın açıkladığı haftalık yabancı işlemlerinde 340 milyon dolar civarında gerçekleşen hisse satışının da düşüşte etkili olduğunu belirtiliyor.

        AA

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ