Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Ekonomi Para Yolcu harcı takmayınca Maliye’nin ‘cep’i doldu - Para Haberleri

        HT EKONOMİ / NECDET ÇALIŞKAN

        Ekonomi yönetiminin geçen yıl hazırladığı teşvik paketi kapsamında 2012’nin Haziran ayı ortasında yürürlüğe giren yurtdışından yolcu beraberinde getirilen cep telefonlarına yönelik harç uygulaması, vatandaşın yurtdışı iştahını kesmedi. Maliye’nin 1 yılda 1 milyon cihaz ile 100 milyon TL’lik gelir elde etmeyi planladığı söz konusu harç ile yürürlükteki 9 ayında, devletin kasasına henüz 97 milyon TL girdi.

        3 AYDA 382 BİN CEP GELDİ

        2012’nin ikinci yarısından itibaren 100 TL olarak uygulanan harç, 2013’ün başında 115 TL’ye çıkarılmasına karşın, yolcu beraberinde getirilen cep telefonu talebi kesilmedi. Geçen yılın 2. yarısında yurtdışından bu şekilde getirilen 529 bin 995 adet cep telefonu için toplam 53 milyon TL harç ödeyen vatandaş, bu yılın ilk 3 ayında da yurtdışından getirdiği 382 bin 616 cep telefonu için toplam 44 milyon lirayı Maliye’ye yatırdı. Geçen yılın temmuz ayından bu yana 912 binin üzerinde cep telefonu yurtdışından bireysel olarak Türkiye’ye getirilince, hükümet bir yılda ulaşmayı planladığı gelir he de fi ne 9 ayda ulaştı.

        YILLIK TUTAR 150 MİLYON TL’Yİ AŞACAK

        Samsung Galaxy S4 ve HTC One’ın satışa çıktığı ikinci çeyrekte yurtdışından getirilen telefon sayısının 400 bini, bir yılda ödenen harç tutarının 150 milyon TL’yi aşması bekleniyor.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ