Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Ekonomi Para Patronlar Tivnikli ile 6 işadamı ve 2 şirketin mallarına tedbir - Para Haberleri
        4

        İŞTE TEDBİR KARARI ALINAN İSİMLER

        ABDULLAH TİVNİKLİ
        Eksim Holding’in başındaki isim

        Abdullah Tivnikli, Albaraka Türk'ün kuruluş sürecinde yer aldı. 1989'dan beri Kuveyt Türk Katılım Bankası'nda Yönetim Kurulu Üyesi ve Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı olarak görev alan Tivnikli, halen Eksim Grubu'nda Murahhas Azalık, Türk Telekom'da da Yönetim Kurulu üyeliği görevleri var.

        5

        MEHMET CENGİZ
        3. Köprü ve elektrikte var
        Mehmet Cengiz 2004 yılında Eti Bakır A.Ş.'yi ardından Eti Alüminyum'u alarak madencilik sektörüne adım attı. Cengiz, Limak ve Kolin ortaklığı ile Akdeniz, Uludağ ve Çamlıbel elektrik dağıtım şirketinin de sahibi. Limak ve Kolin'in yanı sıra Kanyon ve MaPa ile birlikte 3. havalimanı ihalesini de kazanmıştı.

        6

        MUSTAFA LATİF TOPBAŞ
        Kişisel serveti 1.7 milyar
        Forbes listesinde kişisel serveti 1.7 milyar dolar olarak açıklanan Mustafa Latif Topbaş, BİM'de yüzde 15.7'lik payla en büyük hissedar. Ak Gıda ve Link Gıda'da Ülker Grubu ile ortaklığı bulunan Topbaş, son olarak Aytaç ve Ziylan Ayakkabı'dan hisse alımlarıyla gündeme gelmişti. Topbaş'ın gayrimenkul yatırımları var.

        7

        USAME KUTUB
        Aktürk'ün de ortağı
        Mallarına tedbir konulan listede yer alan Üsame Kutub adına İstanbul Ticaret Odası'na kayıtlı tek şirket Aeros Dış Ticaret olarak gözüküyor. Kutub'un Cengiz Aktürk ile ortak olduğu bu şirket Eylül 2012'de kurulmuş, faaliyet alanı ise kozmetik olarak belirtilmiş.

        8

        KALYON
        Taksim’i o yayalaştırdı
        Cemal ve Ömer Faruk Kalyoncu'nun ortağı olduğu Kalyon İnşaat, Türkiye'de özellikle altyapı projeleri ile adını duyuran bir şirket olarak biliniyor. Kalyon İnşaat'ın projelerinden bazıları Taksim yayalaştırma projesi, Metrobüs ulaşım hattı, 3. havalimanı projesi, Ataköy Atık Su Arıtma Tesisi olarak sıralanıyor.

        9

        CENGİZ AKTÜRK
        Tekstilci, enerjiye girdi
        Bosphorus 360 adlı şirketin yönetim kurulu üyesi olan Cengiz Aktürk, esasen Secdem Seccadeleri markasıyla tesettür giyime odaklanan tekstilci olarak biliniyor. İnternet sitesinde verilen bilgilere göre, Bosphorus 360 enerjiden danışmanlığa kadar pek çok alanda faaliyet gösteriyor.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ