Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Ekonomi Teknoloji Google’dan Dünya Kadınlar Günü sürprizi, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü ne anlama geliyor? 8 Mart Dünya Kadınlar Günü Doodle oldu - Teknoloji Haberleri

        Google yine önemli günleri unutmadı, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü için bir doodle hazırladı. 8 Mart Dünya Kadınlar Günü için hazırlanan doodle değişik kadın figürlerinden oluştu.

        8 MART DÜNYA KADINLAR GÜNÜ NEDİR?

        Dünya Kadınlar Günü ya da Dünya Emekçi Kadınlar Günü her yıl 8 Mart'ta kutlanan ve Birleşmiş Milletler tarafından tanımlanmış uluslararası bir gündür. İnsan hakları temelinde kadınların siyasi ve sosyal bilincinin geliştirilmesine, ekonomik, siyasi ve sosyal başarılarının kutlanmasına ayrılmaktadır.

        TÜRKİYE'DE 8 MART DÜNYA KADINLAR GÜNÜ

        Türkiye'de 8 Mart Dünya Kadınlar Günü ilk kez 1921 yılında "Emekçi Kadınlar Günü" olarak kutlanmaya başlandı. 1975 yılında ve onu izleyen yıllarda daha yaygın, ve yığınsal olarak kutlandı, kapalı mekanlardan sokaklara taşındı. "Birleşmiş Milletler Kadınlar On Yılı" programından Türkiye'nin de etkilenmesiyle, 1975 yılında "Türkiye 1975 Kadın Yılı" kongresi yapıldı. 12 Eylül 1980 Askeri Darbesi'nden sonra dört yıl süreyle herhangi bir kutlama yapılmadı. 1984'ten itibaren her yıl çeşitli kadın örgütleri tarafından "Dünya Kadınlar Günü" kutlanmaya devam ediliyor.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ